Foto: Nova.rs, Shutterstock

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) saopštilo je da je Nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji dodelilo rediteljima Slobodanu Šijanu, Veri Vlajić, Darku Bajiću i Miroslavu Jeliću.

Nagradu UFUS za filmsko stvaralaštvo u 2022. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dele kao reditelji Radivoje Andrić za „Leto kada sam naučila da letim“ i Dušan Milić za „Mrak“.

Nagrada za filmsko stvaralaštvo u kategoriji dokumentarnog filma dodeljena je Miodragu Miloševiću za snimateljski rad na filmu „Mali i veliki“, a u kategoriji animiranog filma pripala je Jeleni Bešir za scenario i režiju filma „Stvaranje – prvi kosmos“, dok je Memorijalnu nagradu „Jovan Aćin“ u 2022. godini dobila Marta Popivoda za režiju filma „Pejzaži otpora“.

U Komisiji za nagrade su snimatelj Radoslav Vladić, scenograf Miljen Kreka Kljaković, reditelji Milan Knežević, Branislav Milošević i Miroslav Jelić, koji je bio izuzet u odlučivanju za Nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji.

Bonus video: Darko Bajić o „Filmu davne budućnosti“

Komentari

Svi komentari (0)