Dušan Milić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dušan Milić, reditelj filma "Mrak", koji je izabran za srpskog kandidata za Oskara, izjavio je da je "vrlo počastvovan" što je komisija Filmskog centra podržala njegov film za najznačajniju filmsku nagradu.

– Vrlo sam počastvovan što je komisija sa toliko glasova podržala naš film za prezentaciju za najznačajniju filmsku nagradu. Uradićemo sve što je u našoj moći da film što bolje predstavimo članovima američke akademije – izjavio je reditelj „Mraka“ Dušan Milić.

Selekciona komisija Filmskog centra Srbije  za izbor srpskog kandidata za nagradu Oskar, donela je danas odluku da film “Mrak” Dušana Milića bude predstavnik Srbije u trci za 95. dodelu nagrade Američke akademije filmske umetnosti i nauke, u kategoriji za najbolji međunarodni film. Komisija je radila u sastavu: reditelj Ivan Ikić (predsednik komisije), reditelj i producent Stefan Ivančić, scenarista i reditelj Vuk Ršumović, glumica Olivera Viktorović, filmski kritičar Božidar Zečević, montažer Dragan Petrović i scenarista Kosta Peševski.

Bonus video: Feđa Štukan o današnjem shvatanju reči „Jugosloven“ i filmskoj autobiografiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar