Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bio je moj prijatelj, veliki pesnik i muzičar, rekao je Bajaga za naš portal povodom smrti Bore Đorđevića, svog bivšeg kolege iz Riblje čorbe.

Kada se pojavila vest o smrti Bore Đorđevića, mnogi su čekali da čuju kako će reagovati Momčilo Bajagić Bajaga, čovek koji je s njim pravio velike hitove Riblje čorbe, i koji mu je na nedavnom koncertu na Ušću posvetio pesmu i tako rasplakao mnoge u publici.

Bajaga za Nova.rs kaže da ga je jako pogodila vest da nas je napustio Bora Đorđević.

– Bio je moj prijatelj, veliki pesnik i muzičar. Znali smo da nije dobro, i to se dešavalo više puta u poslednjih nekoliko meseci, pa smo se nadali da će da se izvuče, ali nažalost ovoga puta se nije izvukao.

Mnogo se tokom decenija spekulisalo o odnosu između Bajage i Bore, ali oni su uprkos svemu bili dobri prijatelji, i to nam Bajaga potvrđuje.

– Suštinski smo imali jako lep odnos, osim nekoliko meseci po mom odlasku iz Riblje čorbe, kada nismo bili baš najbolji. Ali posle toga smo se često družili, čak i svirali često zajedno. Bio nam je gost jednom u Australiji, ja sam njima bio gost tamo takođe. Svirali smo zajedno dosta i po Evropi. On je u suštini bio dobar i mekan čovek. Nekada je u javnosti delovao malo grublje nego što jeste, ali mi koji smo ga poznavali, znali smo da je drugačiji.

Bajaga je za kraj želeo da citira Borinu pesmu „Rasprodaja bola“ sa prvog albuma Riblje čorbe „Kost u grlu“:

„Nema vise Dzenis,

umro Elvis Prisli,

umiru lagano zvezde rock’n’rolla,

tek kad neko umre o njemu se misli,

započinje opšta rasprodaja bola…

Sve to nije dobro,

mrtvi nisu roba,

pustite da mirno

leže na dnu groba.“

Bonus video: Komemoracija Jagošu Markoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare