Beograd mi je nedostajao, nisam bio nekoliko godina, kad je krenuo kovid, svi smo se zatvorili i nigde nismo putovali, kaže za Nova.rs poznati splitski pisac Ante Tomić, koji je sinoć bio gost na promociji knjige majke Rajka Grlića, Eve Grlić “Sjećanja i neispričane priče” u Dvorani kulturnog centra.

– Baš mi je želja bila da dođem. Nerviralo me što se Sajam knjiga stalno otkazivao, i sad se veselim da ću se u oktobru videti sa publikom, i da ću doći sa nekom knjigom.

Na pitanje kako mu deluje atmosfera kod nas, da li se oseća neka promena na bolje ili na gore, Tomić kaže da je uobičajeno loše.

– Poznato loše, jednako kao i u Hrvatskoj. Prilike nisu dobre, ali borimo se.

Ante Tomić je dugogodišnji saradnik reditelja Rajka Grlića i već neko vreme spremaju novi projekat.

– To smo stalno odgađali. Prilike nisu bile dobre, bio je kovid, pa nije bilo natječaja, nije bilo ni para. Bile su nenormalne prilike. Sad se nadam da ćemo na proleće moći da snimamo taj film. Mi smo krenuli sa ekranizacijom Krleže i romana “Na rubu pameti”, ali smo se na kraju jako udaljili od toga, tako da je sad samo po motivima Miroslava Krleže. Priču iz 30-ih godina u Zagrebu smo stavili u današnje vreme, ali duh te priče o socijalnoj nepravdi smo sačuvali.

Svi čekaju Tomićev novi roman kojeg već dugo nema.

– I tu sam se bio malo ulenjio, počeo sam puno više da radim za novine i nisam imao vremena za pisanje. Ali sad se ponovo discipliniram, gradim neku priču vrlo sporo i strpljivo, i mislim da će biti gotova ove godine – obećava popularni pisac i kolumnista.

Promocija knjige Eve Grlić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar