Ana Maria Rossi/Foto: Dalibor Danilović

Rediteljka Ana Maria Rossi, i glumci Mladen Sovilj i Emir Ćatović, odlučivaće o nagradi „Dunavska Lađa“ za najbolji film Četvrtog Dunav Film Festa koji će biti održan od 20. do 25. avgusta u Smederevu, saopštili su danas organizatori.

Na festivalu će biti prikazano 30 ostvarenja, a glavni program obuhvata deset filmova, od kojih će se osam takmičiti za Grand Prix festivala – „Dunavska lađa“. Pored dugoočekivanog domaćeg ostvarenja „Nečista krv – Greh predaka“ koji svečano otvara Dunav Film Fest, u takmičarskom programu naći će se i „Plavi Cvijet“ reditelja Zrinka Ogreste, nemačko ostvarenje Dominika Grafa „Fabian“, drama bugarsko-francuske koprodukcije „Žene plaču“, kao i „Konačni izveštaj“, „Tereza 37“, „Izveštaj Aušvica“ i „Tvoj sam čovek“.

Odluku o najboljem filmu doneće žiri kojim predsedava Ana Maria Rossi, čije je film „Ajvar“ prošle godine osvojilo nagradu za najbolji scenario na ovoj filmskoj smotri. U sastavu žirija su i pozorišni i filmski glumac Mladen Sovilj, koji je ove godine upotpunio svoju karijeru ulogom u nagrađenoj TV seriji „Klan“ i Emir Ćatović, poznati crnogorski glumac kojeg publika pamti po ulozi u ostvarenju „Budva na pjenu od mora“.

Pored nagrade „Dunavska lađa“, filmovi će se takmičiti i za nagrade za najbolji scenario, najbolju režiju i najbolje glumačko ostvarenje, podsećaju organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar