Foto: Privatna arhiva/Aja Jung

U petak u Skupštini grada Krfa, Aju Jung i deo učenika koji pohadjaju intenzivni letnji baletski kurs na Krfu, primila gradonačelnica Meropi Idreu. Gradonačelnica Idreu je u srdačnom razgovoru naglasila važnost ove i budućih saradnji između Beograda i Krfa, i obećala da će u Srbiju doći na 20. Beogradski festival igre.

U organizaciji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Skupštine grada Krfa, od 5-12 jula se održava intenzivni letnji kurs baleta i savremene igre u Gradskom teatru Krfa.

Foto: Privatna arhiva/Aja Jung

Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda, Baletske škole iz Novog Sada i nekoliko škola sa Krfa učestvuju na ovom seminaru, u cilju profesionalnog usavršavanja.

Časove baleta vodi Tibor Zolt, čuveni pedagog Baletske akademije iz Beča, dok časove savremene igre vodi Bojana Mitrović, solistkinja nemačke trupe Tanzmainz.

Foto: Privatna arhiva/Aja Jung

Prethodne dve godine bile su izazovne i teške za sve mlade igrače, a najveći problem predstavljalo je potpuno odsustvo motivacije, odnosno nastupa, takmičenja, mogućnosti za usavršavanje i odmeravanje uz vršnjake iz drugih umetničkih škola.

Zahvaljujući Nacionalnoj fondaciji za igru, uz podršku kompanije Telekom i beogradske Opštine Stari Grad, ukupno dvadeset beogradskih i novosadskih baletskih talenata, dobili su priliku za dragocenim radom sa vrhunskim stručnjacima, u novom okruženju i uslovima, što može biti ključna prekretnica za njihovu dalju karijeru.

Foto: Privatna arhiva/Aja Jung

Poslednji dan ovog kursa, otvoren je za publiku.

Bonus video: Nik Kejv na Exitu peva legendarnu pesmu „I Need You“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar