Stefan Arsenijević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Beogradska publika imaće priliku da u sredu, 28. februara s početkom od 19 časova vidi film "Jednog popodneva, iznenada", a potom i prisustvuje razgovoru o ovom kratkom ostvarenju u Domu omladine.

Vera je sredovečna stjuardesa, koja sada radi kao kondukter u tramvaju. A jednog popodneva iznenada sve kreće naopako… Baš tako bi, u najkraćem, mogao da se sumira kratki film „Jednog popodneva, iznenada“. Ovo ostvarenje iz 2005, koje traje 19 minuta, otvorilo je svojevremeno program „Međunarodni forum novog filma“ na Berlinskom filsmkom festivalu.

U ovom filmu Stefana Arsenijevića glavne uloge tumače Milena Dravić, Nikola Simić, Feđa Stojanović, Milica Mihajlović i Miloš Vlalukin.

Nakon projekcije filma u Domu omladine biće upriličen razgovor sa rediteljem Stefanom Arsenijevićem. S Arsenijevićem će o svemu šta se dešavalo „iza kamere“ razgovarati moderator tribine „Short Shots“ Miloš Milovanović.

Stefan Arsenijević je rođen u Beogradu 1977. godine. Završio je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde predaje kao vanredni profesor. Za kratke filmove osvojio je više od 30 međunarodnih nagrada. Dugometražni film „Ljubav i drugi zločini“ premijerno je prikazan na Berlinskom festivalu i osvojio je više međunarodnih i domaćih priznanja, kao i poslednje ostvarenje „Strahinja Banović“.

Bonus video: 74. Berlinale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar