Aleksandar Šandorov
Aleksandar Šandorov Foto: Promo/Long Play/Dušan Stojančević

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom "4 Maljčika", objavili su danas singl i spot "Dok dobuje kiša", instrumentalnu verziju čuvene pesme koju je napisao Vlada Divljan za VIS Idole. U njihovoj verziji, ova pesma je originalni spoj sa delom ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva.

Sa kompozicijom „Dok dobuje kiša“, koju su snimili najpre Idoli na mini albumu „VIS Idoli“ (1981), a potom i Vlada Divljan (1958-2015) na solo ploči „Odbrana i zaštita“ (1996), „4 Maljčika“ najavljuju svoj predstojeći koncertni album snimljen prošle godine uživo u dvorani „Kolarac“ u Beogradu, koji će objaviti Long Play i Društvo ljubitelja popularne kulture, saopšteno je iz ove muzičke kuće.

Aleksandar Šandorov, profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, sa svojim kolegom pijanistom Nemanjom Nikolićem premijerno je predstavio spoj muzike Divljana i Prokofjeva (1891-1953), na dva koncerta iste večeri 30. oktobra 2020. godine u Kolarcu.

Nemanja Nikolić
Nemanja Nikolić Foto: Promo/Long Play/Dušan Stojančević

– Nakon preslušavanja i gledanja oba koncerta napravili smo Nemanja i ja prvi izbor za sledeći spot koji je obuhvatao tri naslova. Nakon toga odlučili smo se da to bude „Dok dobuje kiša“. Nekako nam se učinilo da je najbolje prikazala ono što smo želeli i da najbolje oslikava to veče na Kolarcu – naveo je Šandorov.

Autor spota je Bratislava Stevanovića, a ljubitelji muzike mogu da čuju kako je „Dok dobuje kiša“, navodi Šandorov, „uletela u Prokofjeva kao da je to tako prirodno i logično, i baš se nametnula“.

Šandorov, bliski Divljanov prijatelj i njegov saradnik na albumu „Tajni život A. P. Šandorova“ (1988), a potom i član pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija, ispričao je da je sa poznatim muzičarem odavno maštao o spoju dva muzička žanra, ali ih je Divljanova bolest sprečila da to i ostvare zajedno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar