Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Taman sam sam se pitao koja će zvezda prva zasijati na božićnom nebu iznad Srbije dok predsednik tihuje na Hilandaru i bere mandarine za familiju i eto ga Toma Mona, bljesnu u punom sjaju. Bljesnu i najavi kandidaturu za prvorođenog poltrona u 2021. u večitoj i bespoštednoj borbi za milost svevišnjeg Vučića.      

Tomislav Momirović, koji od svih kvalifikacija za ministra saobraćaja, građevine i infrastrukture ima samo mamu i tatu, eto javi se, da se prvi baci kamenom na vladiku Grigorija.  Citiram:  „Božić, praznik duhovnosti, jedan građanin Srbije (nažalost) u odori sveštenika iskoristio je za najbestidniji lični marketing, najavu formiranja stranke i moguću kandidaturu ni manje, ni više nego za predsednika Srbije. Pošto je imao smrtni slučaj u porodici ovde ću stati. Zasad.“

Milosrdni Toma Mona. Nije bitno što laže i što vladika nigde ništa slično nije rekao, važno je da je human i pun razumevanja za porodične prilike vladike Grigorija, ali da ipak na vreme pripreti da se ne opušta mnogo, „samo zasad“ ga je pomilovao. Čim neko šušne i pomene da bi se u Srbiji sa nekom drugom garniturom mogao živeti život dostojniji čoveka, eto odmah obznane širokom SNS pučanstvu po kome treba udarati iz svih oruđa i oružja. Jer vladika tobož najavljuje da će se „kandidovati ni manje ni više nego za predsednika Srbije“, kao što se Momirović onomad kandidovao za ministra saobraćaja, jer eto ima vozačku dozvolu. Kud sad vladiko, pobogu, kad naprednjaci već najavljuju da će predložiti Vučiću da ponovo bude kandidat za predsednika Srbije?

Nemam pojma, naravno, kakve su ako ih opšte ima, ambicije vladike Grigorija. Ne deluje mi neinteligentno, odnosno, ne ostavlja utisak čoveka koji bi skinuo mantiju kako bi se valjao po političkom blatu Srbije upravo sa likovima poput Tome Mone. Ali da ih zavitlava i nervira, to je jasno. Mene posebno veseli kad vidim da im ide kiselo na nos svako malo podsećanje kakav je posao u Crnoj Gori završio počivši Amfilohije. Svaka analogija ih ozbiljno frustrira, toliko da verujem da se kaju što nisu izdejstvovali da Grigorija pošalju na Zeland. Toma Mona se posebno naljutio. U stranačkom dosijeu će biti zapisano da se javio još na Božić, na margini pored – „naročito se ističe“.

E moj, Vuline i Đuka, spavate, varite pečenje, pažnja i refleksi popuštaju.

Kažu da je Vučić odavno prepoznao ulizivački potencijal Tomislava Momirovića i da ga je carskom rukom pomilovao rekavši za njega da je „bistar klinac“.

Bistar nego šta, mnogo pametniji od vršnjaka koji sanjaju da čekiraju kartu u jednom pravcu i zauvek pobegnu iz države u kojoj neko poput Tome Mone može da bude ministar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare