Podeli
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Delim zabrinutost zbog tvrdnji da je predsednika Vučića neko pratio i prisluškivao i slažem se sa svima koji ovih dana, umorni od borbe sa novogodišnjim ostacima plećke i ruske salate, stižu da javno podele strahovanje za bezbednost predsednika države. Ne znam da li je u pitanju skandal prošle ili nove decenije, ali ne bi smelo da ostane nepoznato ko je i po čijem nalogu prisluškivao Vučića, brata Andreja, sina Danila i gle čuda - šefa BIA Batu Gašića. Nisu tu čista posla, jasno je da je sve naopako, umesto da Bata prisluškuje, drznulo se njega da stavi "na mere".

Ne slažem se sa demokratskim cepidlačenjem, sa onima koji bi radije sačekali dokaze i neki sudsku presudu. Ovde je pravosuđe poznato po ažurnosti i sva je prilika da bi afera sudski epilog dobila 2034, i deluje mi daleko da to čekam. Zbog svega, ukupne političke i bezbednosne prilike nalažu predsedniku i vladajućoj većini da hitno smene Batu Gašića, kao nesposobnog i nedoraslog funkciji na kojoj se nalazi. Kako će da BIA zaštiti sve nas i državu, kad ne zna da nepoznata kamera snima ulaz u vilu Bokeljka gde Vučić često prima i otpušta.

Znamo mi da ta služba godinama ništa pametno ne radi, da su sve važne događaje prespavali, da im se OVK neprimetno naoružala u dvorištu, da su ih magarčile, ne samo svetske već i regionalne, takoreći komšijske službe, i da su sasluživali u atentatu na premijera Đinđića. Preskupo je održavati službu koja se bavi isključivo time šta je doručkovao Đilas, čija je žena nestašna i šta Seka Sablić priča na kafi sa prijateljicama.

Treba hitno smeniti i ministra policije Aleksandra Vulina. Jeste da se u novom ministarstvu nije čestito ni raspakovao, nisu mu krojači još uzeli meru za šivenje prvih deset kompleta policijskih uniformi, ali odgovoran je jer su predsednika prisluškivali, makar tako kažu službeni trbuhozborci, pripadnici UKP, otuđeno krilo policije.

Morao bi da leti i bivši ministar policije Stefanović. Ako je prisluškivan predsednik Republike, činili su to kadrovi koje je on kao kukavičje jaje podmetnuo novom ministru Vulinu. I Jovanjicu mu je poturio, sram ga bilo.

Smeni ih Vučiću sve, spasavaj glavu i kredibilitet države. Ne diraj samo Zagu Dolovac, neka je nek drema, grehota je, povezala je neke dane između dva praznika.

Kad se malo pažljivije analizira, jedini lojalan i van svake sumnje je Vladimir Đukanović. Zna on o čemu priča kad kaže da Vučića ruše ljudi iz SNS. Polako su za osam godina potrošene brojne teorije zavere koje su nam pakovali spoljni neprijatelji, potrošeni su i u živom blatu medijske satanizacije podavljeni opozicioni mačići, došlo je vreme za “mangupe u sopstvenim redovima”.

Srbija je velika tajna. I sve je u Srbiji tajna: i koliko su koštali respiratori i ko je vlasnik Beograda na vodi i koliko košta spomenik Stefanu Nemanji i koliko smo para dali Etihadu, sve je tajna, samo se zna da je Đilas drpio 619 miliona evra.

Ali, đavo je došao po svoje. Smenjuj Vučiću, ne oklevaj. Obraduj Srbiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar