Ivan Mrđen Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Ovih dana je SOS kanal emitovao epizodu emisije “Zašto volim Crvenu zvezdu/Partizan”, u kojoj sam na ista pitanja odgovarao sa “kolegom”, sa kojim u životu nisam podelio ni jedan jedini stav po bilo kom pitanju. A sad smo složili oko toga da u ovom trenutku “u rupi” duvaju mnogo prijatniji vetrovi nego “na brdu”.

To je na svoj način, pomalo i cinično, jer je takav čovek, ovih dana rekao gensek crveno-belih: “Ono što se dešava u Partizanu i oko kluba je jako tužno… Nisam pristalica floskule iz stare Jugoslavije da nema jake Zvezde bez jakog Partizana. Eto, ima! Zvezda je toliko otišla iznad Partizana da bi i najboljim ljudima, ako danas dođu tamo, bilo potrebno pet do deset godina da isprave sve greške.”

Gledao sam preksinoć upisivanje AEK-a iz Larnake u “gigante evropskog fudbala”, gde su već Šamrok, Petah Tikva, Augsburg i, of course, Fljamurtari, sa velikim “partizanovcem” Jocom Šijačkim, a on mi posle utakmice rekao: “Mnogo smo propali. Evo, već pola sata niko me ne zeza!”

Kolega Dragiša Kovačević bi rekao da je “pravim ljubiteljima fudbala zaista žao zbog svega što se dešava Partizanu”, na šta treba dodati poznatu misao Gorčina Stojanovića da se “utakmice ne dobijaju na terenu, nego u klupskim prostorijama”.

“Sad je moja Ivanjica čuvena i po tome, što je to jedino mesto gde Partizan može da pobedi”, našalio se juče i moj prijatelj Milan Ocokoljić, aludirajući na žalosnu činjenicu da crno-beli osim Javora nisu nikog pobedili već skoro dva meseca.

Ako su od one polurečenice “viđen za Ivanjicu” tamo godinama pravili festival humora i dobrog raspoloženja, od ovoga što se zbiva u Humskoj mogao bi da se napravi kompletan program ovogodišnje “Nušićijade”. Koja se, na žalost, polako pretvara u još jedan letnji muzičko-tezgaroški sajam…

 

 

****

BONUS VIDEO: „Grobari“ skidali dresove igračima Partizana

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)