Dusan Milenkovic/ATAImages, Screenshot/TV Pink

Televizija "Arena sport" otvoreno u službi Aleksandra Vučića i vladajućeg režima.

Srbija zvuči kao Severna Koreja. Neko bi možda rekao da je to preterano poređenje uzevši u obzir razmere diiktature koju su Kim Džong Un i njegovi prethondnici sprovodili i sprovode nad stanovništvom koje se nalazi u neviđenoj izolaciji, ali Srbija ponekad upravo zaliči na najveću svetsku autokratiju.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji primer je utakmica Partizana protiv AEK-a u kojoj se nastavio ponor kluba iz Humske. Debakl i eliminacija bile su samo delić onoga što se dešavalo u četvrtak uveče na stadionu Partizana.

Navijači koji imaju debeo kriminalni dosije su na kraju meča maltretirali igrače, a svi na stadionu su horski skandirali protiv uprave i Milorada Vučelića i Miloša Vazure.

Pomislio bi čovek da su se grobari ujedinili u zajedničkoj misiji posle toliko vremena tokom kojeg su se takozvane najvatrenije pristalice pravile mrtve dok je klub valjan po blatu.

Idila je trajala sve do završnice prvog poluvremena kada se sa istočne tribine začuo dobro poznati repertoar na račun predsednika Aleksandra Vučića.

Zagrmeo je u tom trenutku doboro poznati navijački hiit „Vučiću pederu“, ali ovoga puta nije bilo podrške sa juga. Pokušali su vođe navijača da pevanjem neke navijačke pesme ućutkaju revoltirane navijače sa istoka, ali nije bilo odustajanja i nastavljeno je sa skandiranjem dobro poznate parole.

„Grobari“ već nekoliko godina apostrofiraju predsednika Srbije kao glavnog krivca za propadanje Partizana zbog činjenice da je veliki navijač crvene zvezde, a od prošle sezone intenziviran su skandiranja na njegov račun.

Ali, nikada nijedan poklič nije došao sa južne tribine potvrđujući samo tezu da su navijači batinaška vojska režima koji je štiti i koji je pokrovitelj svih kriminalnih aktivnosti dok država od toga ima korist.

Međutim, trenutak koj je mogao da čuje svaki navijač na stadionu, nije mogao da se čuje u prenosu televizije „Arena sport“.

FK Partizan, AEK, grobari
Foto: Starsport

Naime, prenos utakmice išao je kako na javnom servisu, televiziji RTS, tako i na kanalu „Arene sport“, ali je zanimljivo da na programu ove Telekomove televizije nije moglo da se čuje pogrdno skandiranje.

U trenutku kada je zagrmela dobro poznata krilatica, na Areni je moglo da se čuje samo na jedan sekund pre nego što je zvuk naglo utišan.

To se najbolje može videti na parlelenom snimku iz prenosa jedne i druge televizije pa je jasno da je neko namerno utišao ton sa stadiona. U prvom delu snimka se može čuti u prenosu RTS-a ono što se u istom segmentu ne može čuti na „Areni sport“.

Kako ne bi slučajno došlo do slične situacije u nastavku, sve vreme je išao snimljen zvuk navijanja sa jednog od ranijih mečeva, pa je tako na primer u trenutku kada je AEK izjednačio na 1:1 na televiziji „Arena sport“ mogao da se čuje zvuk navijačke pesme „daj gol“ koju niko nije čuo na samom stadionu.

Televizija „Arena sport“ se nalazi u vlasništvu „Telekoma“ državne kompanije koja se u velikoj meri finansira iz budžeta Republike Srbije i koju samim tim plaćaju građani.

To je ista televizija koja je platila basnoslovna prava za prenos „Premijer lige“ kao nijedna druga televizija na svetu.

Državna kompanija Telekom Srbija otkupila je prava za televizijski prenos fudbalske Premijer lige Engleske na kanalu „Arena sport“ za 100 miliona evra po sezoni, u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao „Sport Klub“.

To znači da je potrošeno 600 miliona evra građana Srbije kako bi se „Sport klub“ pobedio u trci u kojoj nije imao šanse.

U prenosu utakmice Partizana i AEK-a moglo je da se vidi i zbog čega. Bilo kakav izraz otpora aktuelnom režimu i vrhovnom vođi mora biti sasečen u korenu.

Građani Srbije ne smeju da čuju da postoji bilo kakav vid pobune kako bi se održao privid o voljenom predsedniku kao onaj u Severnoj Koreji.

Kupovinom prava svih moguććih sportskih događaja preko Telekoma, vlast ima ideju da preuzme sve veći broj korisnika kablovske televizije i na taj način spreči svaki protok informacija koje nisu odobrene iz rha vlasti.

Jer ako beningna stvar kao što je skandiranje pogrdne doskočice predsedniku Aleksandru Vučiću. što ma koliko bilo prizemno i vulgarno predstavlja demoskratsko pravo građana mora biti ugušena, onda je ovo jasan pokazatelj da Srbija iz dana u dan klizi u sve veću diktaturu i jednoumlje.

BONUS VIDEO „Grobari“ skidali dresove igračima Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare