Ivan Mrđen Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Ne poznajem lično koleginicu Snežanu Čongradin. Već tri godine smo prijatelji na Fejsbuku, gde oboje imamo po više od četiri hiljade pratilaca, a čak 424 „zajedničkih prijatelja“. Od kojih su mnogi zabrinuto reagovali na najnoviju radikalsku hajku protiv ove hrabre novinarke „Danasa“.

Ne bih da reklamiram aktuelna ostvarenja iz istog brloga (knjigom slične gramaže, stila i beskaraktera targetiran je i kolega Milojko Pantić), pa ću poput Bojana Tončića samo podsetiti na neke od prethodnih naslova: “Haški denuncijant Tomislav Nikolić”, “Portparol lopovske stranke Aleksandar Vučić”, “Srpski baron Minhauzen Aleksandar Vučić”, “Ubistvo mafijaškog premijera Zorana Đinđića”, “Sanaderova mačkica Aleksandar Vučić”, “Hrvatski ustaški plaćenik Serž Bramerc”…

“Snežana Čongradin je jedna od retkih osoba sa kojom sam ovde bio godinama ‘prijatelj’, pronalazio sebe i svoje stavove u njenim člancima, pratio njen rad i objavljivao sve njene aktivnosti, iskreno me kupovala svojim pisanjem i ženskom lucidnošću i urbanim stavovima kojima se mnogima zamerala.”

Zaista moram da cenim ovo što je napisao Miroljub Prvulović, koji je stao u Snežaninu odbranu, iako ga je ona “iz nekih njenih razloga” prošle godine – blokirala. Nije vreme za lične sujete i zlopamćenja, zlo koje već tri decenije drži Srbiju kao taoca podjednaka je pretnja svim dobronamernim i zdravomislećim ljudima, bez obzira čime se konkretno bave.

To je do bola precizno primetio Snežanin i moj prijatelj Igor Mihaljević: “Ukoliko mislite da će Snežana primiti svaki metak zla, pa i onaj namenjen vama, to se naravno neće desiti. Bez imalo sarkazma i patetike, svako od nas je Snežana Čongradin, razlika je samo što tvoj metak zla možda još putuje, a možda te je već pogodio a da to ne znaš!”

****

BONUS VIDEO:  Novinarka N1 napadnuta na Cetinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram