Deo opozicije pozvan na sastanak o potencijalnom dogovoru

Podeli:
Dragan Đilas, Dragan Djilas, Zoran Lutovac, Boris Tadić, Pavle Grbović, Aris Movsesijan, Nebojša Zelenović
Foto: Ivan Dinić/Nova S/Nova.rs

Inicijatori Sporazuma za odgovornu Srbiju pozvali su predstavnike proevropske opozicije na sastanak o potenijalnom dogovoru i planiranju zajedničkog delovanja. Sastanak je zakazan za sredu u 11 sati.

„Imajući u vidu izborni dan i sve sporne momente tokom glasanja, ponašanje članova GIK-a, kao i predmete koji su upućeni na upravni spor, pozivamo vas kao predstavnike organizacija koje su deo koalicija okupljenih oko Sporazuma za odgovornu Srbiju, na sastanak o potencijalnom dogovoru i planiranju zajedničkog delovanja“, piše u pozivu opoziciji, koji su potpisali Tamara Tripić, Dejan Atanacković i Rade Radovanović.

Podsećamo, Sporazum za odgovornu Srbiju potpisan je nakon Apela za odgovornost, koji je uputilo više od 60 uglednih javnih ličnosti. Sporazum je potpisalo osam predstavnika proevropskih stranaka, a paraf su stavili predsednik SDS Boris Tadić, Pavle Grbović iz PSG, lider NOVE Aris Movsesijan, Zoran Lutovac, predsednik DS, Dragan Đilas, lider SSP, Nebojša Zelenović iz platforme „Akcija“, kao i predstavnici Građansko demokratskog foruma i sindikata „Sloga“ Zoran Vuletić i Pavle Heđeši.

Među potpisnicima nisu bili predstavnici Narodne stranke Vuka Jeremića.

Predstavnici opozicije obavezali su se da neće izazivati međusobne sukobe i upućivati uzajamne optužbe u kampanji, da će sarađivati u kontroli izbora, kao i da da neće ulaziti u postizborne koalicije i saradnju sa predstavnicima aktuelne vlasti. Sporazum predviđa i da će nakon smene garantovati i podsticati nezavisnost medija, da će zaustaviti štetne projekte koje je inicirala ili sprovela u delo aktuelna vlast, da će u slučaju pobede podržati kandidata za premijera i gradonačelnika Beograda liste koja ostvari najbolji rezultat…

BONUS VIDEO Predrag Voštinić o skidanju Srbije sa dve stolice i izbornim nepravilnostima iz unutrašnjosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar