Stigao je iPhone 13, najskuplji telefon svih vremena

IT 14. sep. 202121:15 > 21:50
Podeli:
Foto: EPA-EFE/APPLE INC. HANDOUT

Apple je predstavio iPhone 13 Pro, najnoviji pametni telefon, naslednik iPhone 12 Pro. Najava je usledila tokom Appleovog godišnjeg predstavljanja proizvoda, gde su najavljeni iPhone 13 i iPhone 13 Mini.

Izvršni direktor Apple-a Tim Cook, tokom prezentacije, nazvao ga je “najprofesionalnijim iPhoneom ikada”.

Foto: EPA-EFE/APPLE INC. HANDOUT

Kako navodi CNET, iPhone 13 radi na Appleovom 15 Bionic procesoru, dolazi sa dužim trajanjem baterije i ima redizajnirani sistem TrueDepth kamere koji zauzima 20% manji prostor “zareza” u odnosu na prethodne iPhone modele.

Standardni iPhone 13 i iPhone 13 Mini takođe stižu sa naprednijim funkcijama kamere poput Apple-ovog novog kinematografskog režima. Naime, ova funkcija zadržava fokus na subjektu i automatski ga prenosi u realnom vremenu.

Apple je lansirao svoj prvi model iPhone Pro 2019. godine sa iPhoneom 11 Pro. Pozicioniran je kao skuplja alternativa početnom iPhone-u za one koji su spremni da plate sofisticiranije kamere, bolji ekran i dodatnu memoriju.

Najveća razlika između standardnih iPhone i Pro modela uglavnom se svodi na kameru. IPhone 12 Pro, uključuje široke, ultraširoke i telefoto objektive fotoaparata, a iPhone 12 ima samo dva objektiva – široki i ultraširoki.

BONUS VIDEO: Mobilni telefoni i zavisnost kod dece

Komentari

Vaš komentar