Samsung donosi novu opciju koja sakriva slike dok je telefon na popravci

IT 01. avg 202212:30
Podeli:
Foto:Shutterstock/Framesira

Nošenje telefona na popravku može da bude veliki problem za privatnost korisnika.

Na telefonu se nalaze imejlovi, fotografije, SMS, poruke instant messaging sistemima, kao i drugih privatnih informacija. Kada se telefon pokvari, nekad ne postoji način da se te stvari bekapuju pre odlaska u servis, pa su oni izloženi pogledima servisera.

Pročitajte još

Po informacijama koje je objavio SamMobile, izgleda da Samsung nudi novu opciju privatnosti, koja se zove „Repair Mode“. Ona serviserima nudi limitiran pristup sistemu, koji je dovoljan da se obave softverska ažuriranja i podešavanja, ali ne dozvoljavaju pregled privatnih podataka telefona.

Prvi telefon koji će dobiti ovu funkciju je Galaxy S21, za sada samo u Južnoj Koreji. Samsung planira da je kasnije proširi i na druge modele, a verovatno i da je ponudi i na drugim tržištima.

Opcija se uključuje preko „Battery and Device Care“ opcije, u okviru podešavanja. Nakon uključenja, telefon će se restartovati u „Repair Mode“, u kome će korisnički nalozi, fotografije i poruke biti skriveni. Serviseri će moći da pristupe samo aplikacijama koje su unapred instalirane na telefonu, a samo vlasnik će moći da isključi ovaj mod, prenosi PC Press.

„Repair Mode“ je odlično rešenje kada dođe do loma ekrana, ili bagovanja telefona, ali nije odgovor na sve situacije.

Na primer, kada telefon iznenada prestane da radi (ne može da se uključi ili je zablokiran), korisnik neće moći da ga aktivira. Ipak, ako se uzme da je za više od 70 odsto kvarova odgovoran upravo lom ekrana, mnogi korisnici će sa ovim modom moći da zaštite svoje lične podatke.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Komentari

Vaš komentar