Foto: FP Creative / Shutterstock

Ratovi konzola - taman kad pomislimo da su se stišali, eto paljbe ponovo. Pre samo nekoliko stigla je vest kako će cena PlayStation 5 konzola porasti na maltene svim tržištima, osim američkog. "To smo čekali", pomisliše čelnici Majkrosofta, sad je vreme da delamo.

Kažu, ko se poslednji smeje, najslađe se smeje, a lako je setiti se odličnog marketinškog trika kompanije Soni prilikom predstavljanja prethodne generacije konzola. Za one koji se ne sećaju, Majkrosoft je želeo da onemogući i naplaćuje deljenje korišćenih fizičkih kopija igara, na šta je Soni odgovorio sa video klipom imena “Official PlayStation Used Game Instructional Video” koji možete pogledati ispod, piše Benchmark.

Naravno, ne treba ni zaboraviti prethodne “pobede” Sonija nad konkurencijom od kojih se najviše ističe rečenica “twoninety-nine“ (dvesta devedeset devet) prilikom predstavljanja prve generacije ove konzole, a kao odgovor na daleko višu cenu za Sega Saturn (sto dolara u tom trenutku). Imao je Soni stvarno dobrih poteza, do skoro.

Kontraofanziva

Međutim, sačekao ga je Majkrosoft iza ugla. Kompanija Soni odlučila se na povećanje cene svoje PlayStation 5 konzole zbog svih toliko poznatih razloga da ćemo stvarno zvučati kao pokvarena ploča ukoliko nastavimo da ih ponavljamo.

Pročitajte još

Jedna su to dočekali čelnici kompanije Majkrosoft i brže-bolje u javnost izašli sa zvaničnom izjavom “Konstantno ispitujemo stanje naših poslovnih operacija kako bismo ljubiteljima naše konzole pružili odlične mogućnosti za gejming. Xbox Series S ostaće u prodaji sa cenom od 250 evra, dok će Xbox Series X imati cenu od dosadašnjih 500 evra”.

Za Soni, rukavica je bačena, ali pitanje je koliko ih to interesuje.

Popularnost PlayStation konzola ne može se dovoditi u pitanje, pa negde mislimo kako Soni nije previše uzrujan zbog ovakve kontraofanzive kompanije Majkrosoft. Ali, videćemo kako će to uticati na odnos prodaje jednih i drugih konzola nakon ovog trenutka.

***

BONUS VIDEO: Tinejdžera strpali u zatvor zbog igrice

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)