App Store
Apple App Store; Foto: True Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Epl (Apple) je potvrdio dolazak AppStore prodavnice za 20 novih zemalja, a Srbija se konačno našla među njima.

U Apple blog postu namenjenom developerima najavljeno je da se spisak od 155 lokalnih AppStore prodavnica širi za još 20 zemalja, a 9to5Mac je objavio i koje su to zemlje. Da, među njima su i Srbija, i Bosna i Hercegovina, kao i Kosovo, koje se na listi našlo kao posebna država.

U tekstu su posebno istaknuta pravila koja se tiču poslovanja u okviru novih prodavnica i uputstvo za developere koje bi trebalo da isprate do 10. aprila.

Pročitajte još:

„Vlasnik članskog naloga prvo mora da prihvati ažurirani Ugovor o licenci za program (Program License Agreement) tako što će se prijaviti na svoj nalog na veb lokaciji Apple Developer. Ako imate ugovor o plaćenim aplikacijama (Paid Applications Agreement), vlasnik računa takođe će morati da prihvati ovaj ažurirani ugovor u App Store Connect-u. Zatim možete da potvrdite potvrdni okvir ‘Nove zemlje ili regioni’ u odeljku ‘Cene i dostupnost’ na stranici sa informacijama o aplikaciji da biste automatski učinili vašu aplikaciju dostupnom u svim novim državama“, navedeno je.

Eplov AppStore počeo je sa radom 2008. godine, a danas ima više od 2,2 miliona različitih aplikacija i igara.