Foto:Shutterstock/Rokas Tenys

Na mrežama se pojavilo preko 90 razlilitih video klipova novog GTA 6 gejmpleja.

PC Gamer izveštava da su hakeri na forumu objavili fajl od 3GB koji sadrži 90 video snimaka neobjavljenog GTA 6, prenosi „Verdž„.

Verdž navodi da je „Take-Two“, vlasnik studija koji razvija igru, potvrdio autentičnost snimaka, ali da im nije jasno kako su hakeri stigli do njih. Oni su naveli i moguće pravne posledice, a na nekim videima se već pojavio disklejmer u kom se navodi da je „Take-Two“ uklonio video zbog autorskih prava.

Na snimcima se vide i delovi Vajs Sitija, što znači da se radnja najverovatnije odigrava u Majamiju. List „Blumberg“ je već najavio da će prva verzija GTA 6 igre početi na mapi izmišljenog Majamija i okolnim oblastima, ali će se tokom vremena ažurirati novim misijama i nadogradnjama. Početna GTA 6 verzija zapravo već sadrži više internih lokacija nego bilo koja druga GTA igra do sada.

„Rokstar“ je na Tviteru potvrdio incident i navdeo da je neko pristupio poverljivim informacijama u sistemu, uključujući snimke novog GTA VI u razvoju.

Video materijal otkriva i da je igra testirana na Plejstejšnu i računarima sa RTX 3060 i RTX 3080 grafikom, što znači da mašine nisu starije od dve godine.

Foto:shutterstock by Miguel Lagoa

Klipovi takođe potvrđuju i ranije glasine da je ovo prva GTA igra sa ženskim likom u glavnoj ulozi.

Pročitajte još

Blumberg je u julu potvrdio da je u glavnoj ulozi ženski lik poreklom iz Latinske Amerike. Iako ime još uvek nije poznato, ona će navodno biti deo para pljačkaša u priči zasnovanoj na avanturama Boni i Klajda.

Ženski likovi su ranije bili dostupni, ali samo kao prilagođeni karakteri u GTA onlajn modu i nikada u kampanjama za jednog igrača. Jedan od osnivača kompanije „Rokstar“ je ranije nagovestio kako je kompanija razmišljala o glavnoj ženskoj ulozi još 2013. godine.

Izlazak GTA 6 je zvanično potvrđen ove godine, doduše bez konkretnog datuma kada će se to desiti. Ustvari, to će se desiti onda kada RockStar bude potpuno spreman, a ne kada to bude zahtevao njegov vlasnik – „TakeTwo“. Nadu budi i činjenica da je RockStar nedavno prebacio više programera na GTA 6 projekat, pošto je odustao od remaster verzija „Red Dead Redemption“ i „GTA 4“ igara.

***

BONUS VIDEO: Muzej starih igrica – povratak u analogno doba

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News