Kako izgleda film snimljen ajfonom 12

IT 29. jan. 202114:00
Podeli:
Lulu Vang
Foto: Jean-Baptiste LACROIX / AFP / Profimedia

Epl je angažovao rediteljku Lulu Vang da novim ajfonom 12 snimi film "Nian".

U susret proslavi Kineske Nove godine Vang je uradila kratak film od 11 minuta koji je kompletno snimljen ajfonom 12 Pro Max.

Pročitajte još:

Kompanija Epl je ajfon 12 Pro modele predstavila kao „najbolje telefone ikad napravljene za filmske stvaraoce“.

Na lansiranju ovog modela Epl je prikazao film od 60 sekundi snimljen ajfonom 12 Pro koji je režirao oskarovac Emanuel Čivo Lubezki.

Ajfon 12 Pro ima trostruku kameru, uključujući i telefoto s optičkim zumom od 4X, dok 12 Pro Max ima zum od 5X. Širokougaona kamera ima 47 dosto veći senzor u odnosu na prethodnika. Uređaji mogu snimati u formatu Apple Pro Raw i navodno postižu 87 odsto bolje performanse pri slabijem osvetljenju. Dosta pažnje posvećeno je karakteristici Deep Fusion.

Što se tiče videa, uvedena su brojna unapređenja, kao što je snimanje u Dolby Visionu HDR i 10-bitnom HDR standardu, što je prvi telefon s tom mogućnošću.

Takođe, modeli Pro imaju i LiDAR koji se nalazi pored kamera i meri koliko dugo treba svetlu da dođe do objekta i nazad tako da “ajfon razume svet oko sebe”, omogućava skeniranje prostora i korišćenje AR objekata. Koristi se i za autofokus, može brže da identifikuje objekte i do šest puta skrati vreme fokusa, a koristi se i za snimanje fotografija i videa.

Pogledajte kako je izgledlo snimanje novog filma „Nian“ ajfonom 12.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar