Foto: photosince / Shutterstock

Kompanija pokušava da se uhvati u koštac sa toksičnim i uvredljivim komentarima.

„Gugl“ je saopštio da će napraviti nekoliko izmena u politici postavljanja komentara na svojoj „Jutjub“ platformi.

Jutjub beleži sve veće probleme sa uvredljivim komentarima, a prema novim pravilima, korisnici će biti upozoreni da je njihov komentar uklonjen usled kršenja pravila platforme, a u nekim slučajevima će im biti zabranjeno komentarisanje na određeno vreme.

„Uvodima nova pravila. Korisnici će biti upozoreni kada otkrijemo i uklonimo neke od njihovih komentara zbog kršenja naših Smernica zajednice. Pored toga, ako korisnik nastavi da piše još više uvredljivih komentara, neće moći da komentariše naredna 24 sata. Naše testiranje je pokazalo da ova upozorenja i vremenska ograničenja smanjuju verovatnoću da će korisnici ponovo ostavljati komentare koji krše pravila“, navode iz kompanije.

„Trenutno će ovo obaveštenje biti dostupno samo za komentare na engleskom, ali ćemo ga u narednim mesecima preneti na više jezika. Naš cilj je da zaštititimo autore od korisnika koji pokušavaju da negativno utiču na zajednicu putem komentara, kao i da ponudimo veću transparentnost korisnicima kojima su možda uklonjeni komentari zbog kršenja smernica. Naravno, naši sistemi ne postupe uvek pravično, tako da korisnici koji prime ova upozorenja mogu da daju povratne informacije kako bi nam pomogli da saznamo da li smo pogrešili“, dodaju.

***

BONUS VIDEO: Kompanije od bilion dolara

 

Komentari

Svi komentari (0)