Foto:Shutterstock

Gejming industrija se trenutno oporavlja od poremećaja izazvanih pandemijom korona virusa, a svi naslovi koji su tokom pandemije bili odloženi - stižu do kraja 2022. Gejmere u narednih nekoliko meseci očekuje veliki broj AAA igara, a mi izdvajamo listu najzanimljivijih.

Bez obzira da li igrate na konzolama, računaru ili Switchu, lista igara predstavlja uzbudljivu skupinu naslova, među kojima su i neke dobro poznate franšize.

The Lord of the Rings: Gollum

Ovo je sjajna vest za ljuditelje „Gospodara prstenova“ jer, pored nove serije, dolazi i „Golum“.

Golum dobija glavnu ulogu u igri, a u potrazi za prstenom, moraće da koristi inteligenciju kako bi zaobišao, a povremeno i nadjačao snažnije protivnike. Studio za „Gejms Rejdar“ kaže da se radi o potpuno novim izazovima u horor žanru. Inače, ovaj razvojni studio, bez obzira što se naslov oslanja na dobro poznatu franšizu, iza sebe nema neke velike naslove.

Igra će se prvo biti dostupna na konzolama i računaru, a krajem novembra stiže i na Nintendo Switch.

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC) – 1. septembra

Call of Duty: Modern Warfare II

Fanovi već znaju šta mogu očekivati od novog nastavka jedne od najuspešnijih gejming franšiza svih vremena.

Odličnu pucačinu, nešto bolju grafiku, zarazan multiplejer i višesatnu kampanju s jednim plot tvistom. Ukratko, gejmeri će dobiti ono što su sve vreme dobijali od „Aktivižna“ u poslednjih dvadesetak godina.

„Aktivižn“se ovim naslovom vraća delu franšize koji je poslednji uspeo da izazove iskreno oduševljenje fanova 2019. godine.

„Aktivižn“ i „Infinity Ward“ vratili su se „Modern Warfare“ i to je dobra stvar. Malo je zbunjujuće što Modern Warfare II već postoji (original iz 2008. i remaster iz 2020.) i što će ovaj nastavak precrtati sve što se dogodilo i sagraditi potpuno novu igru, kao da ona iz 2008. ne postoji.

(PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC) – 28. oktobra

Scorn

Ovde je reč o igri domaćeg studija „Ebb Softver“.

„Ebb Softver“ sprema svoju horor avanturu i pucačinu, a datum izlaska je napokon tu.

Ako se ponovno nešto ne promeni, 21. oktobra ćemo napokon videti da li se čekanje isplatilo. Iako smo u ovih šest godina videli dosta toga, teško je prosuditi da li se radi o nečemu što samo dobro izgleda ili nečemu što neko želi da zapravo igra.

Za sada sve izgleda fenomenalno – mračno, bizarno i verovatno će sve ljubitelje horora prikovati za stolice.

(Xbox Series X/S, PC) – 21. oktobra

Highwater

Predstojeći indi naslov domaćeg studija „Demagog“ predstavlja izometrijsku stratešku avanturu koju smo prvi put videli tokom „Samer Gejm Festa 2022“.

Sa prelepim umetničkim stilom, „Highwater“ se odvija u svetu pogođenom klimatskom katastrofom, a radnja je smeštana u Beogradu.

U poplavljenom okruženju, radnja prati Nika koji kreće na putovanje čamcem.

(PC, Android, iOS) – decembar 2022.

The Last of Us Part 1

Već dobro poznat Sonijev klasik dobija rimejk.

Neki će ga nazvati klasičnim naslovom za pravljenje novca u sklopu promocije predstojeće serije, ali gejmeri će ideju podržati jer se radi o dobrom načinu da odigrate oba nastavka i tako zaokružite jednu od najboljih priči u istoriji video igara.

Problem sa ovim naslovom je previsoka cena od oko 70 američkih dolara.

Osveženi „The Last of Us“ izgleda bolje od remasterovane verzije originala za konzole prošle generacije, ali ovde nije reč o potpuno novoj igri. Studio „Naughty Dog“ se trudi da dokaže da je igra temeljno drugačija, međutim, poboljšanja su uglavnom kozmetička sa dodatnim opcijama za pristupačnost.

(PlayStation 5) – 2. septembra

Overwatch 2

Ako volite „Overwatch“, već dobro znate šta možete očekivati. Sitne promene postoje, ali se prvenstveno odnose broj igrača i novi co-op režim. Ipak, postoji jedna bitna novina – igra će biti besplatna.

Igrači će na svaka dva meseca dobijati ažuriranja sa novim junacima i mapama, a „Blizzard“ obećava da će se pridržavati rokova i tako promeniti nedostatak sadržaja s kojim je prvi deo imao velikih problema.

(PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch) – 4. oktobra

A Plague Tale: Requiem

Prvi deo ove igre – A Plague Tale: Innocence – su nazivali klonom Sonijevog kultnog naslova „The Last of Us“. Ipak, „A Plague Tale“ je uspeo da stvori sopstveni svet i način igre koji ga izdvaja od sličnih naslova. Ono što je „Asobo“ studiju nedostajalo u pogledu originalnosti, nadoknadili su atmosferom, grafikom, stilom, kao i pričom koja jednom kad vas uvuče – ne pušta.

Radnja se odvija šest meseci nakon prvog dela, a Amicija i Hugo putuju na jug Francuske u potrazi za ostrvom na kojem se nalazi lek za misterioznu Hugovu bolest koja se progresivno pogoršava.

Osim sitnih izmena u dizajnu igre, nastavak će proširiti i način igranja, dodati nove zagonetke, a ubaciće i habove za poboljšanje naoružanja.

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, Switch, PC) – 18. oktobra

Xenoblade Chronicles 3

Radnja trećeg dela „Xenoblade Cronicles“ odvija se na planeti „Aionious“ kojom vladaju dve zaraćene nacije – Kevesi i Agnusi.

Igrači imaju kontrolu nad šestoro glavnih likova koji kroz igru postaju saveznici i prijatelji.

Ova igra se smatra najboljim Nintendovim RPG-jem, a, ukoliko već niste, vreme je da je upoznate i što pre odigrate prethodne naslove.

Već je dostupna na Nintendo Switchu.

Saints Row

Mnoge fanove verovatno će obradovati ribut (reboot) jednog od boljih klonova legendarnog GTA.

Ovde je reč petoj igri „Saints Row“ serijala koja je pojednostavila naslov i praktično će vratiti franšizu na frbrička podešavanja.

Radnja je smeštena u Južnoj Americu, a ovog puta je u pitanju malo ozbiljniji naslov od ludila koji smo imali prilike da vidimo u četvrtom delu.

Splatoon 3

Za ljubitelje pucačina bez nasilja, „Splatoon“ je odlično rešenje, a Nintendo itekako zna da zadovolji zahteve mlađih igrača i zabrinutih roditelja.

U igri se ne ispaljuju meci, već boja, a poeni se dobijaju gađanjem okoline, a ne drugih igrača. Savršeno za sve one kojima su današnje igre „previše nasilne“.

(PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC) – 23. avgusta

Ova igra se savršeno uklapa u Nintendov katalog čiji je moto „konzola za celu porodicu“.

(Switch) – 9. septembra

Marvel’s Midnight Suns

Ovde je reč o natprirodnoj strateškoj igri koja sadrži 12 legendarnih Marvelovih heroja.

Likovi se udružuju kako bi se borili protiv Lilit – majke demona.

Osim 13 poznatih super heroja, tu je i junak nazvan „The Hunter“ koji se može u potpunosti prilagođavati – od izgleda do super moći.

(PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S) – 7. oktobra

Gotham Knights

Ovaj akcioni RPG neće se koncentrisati na DC-jeve glavne junake kao što su Batmen ili Supermen već na drugu ekipu u kojoj su Najtving, Betgrl, Robin i Red Hud.

Razvojni studio koji radi na igri „WB Games Montréal“ iza sebe ima naslov „Batman: Arkham Origins“, a to je solidna referenca i nešto što svakako budi nadu.

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC) – 25. oktobra

Bayonetta 3

Igra je prvi put najavljena u avgustu 2017. i od tada se ne zna šta nas tačno očekuje u nastavku franšize.

Za sada je poznato da će igra dobiti još jednog lika – Viola – kojim se može upravljati i poznato je da se uvodi novi način igre.

Iz studija „Platinum Games“ kažu da će ovaj nastavak biti „klimaks“ franšize.

(Switch) – 28. oktobra

God of War Ragnarok

Ribut God of Wara bi trebalo je da oživi istrošenu franšizu, a God of War Ragnarok mora da nastavi tamo gde je stala jedna od najboljih igara svih vremena.

Bilo kako bilo, ukoliko im pođe za rukom da stvore kvalitetan naslov na nivou jedinice, dobićemo verovatno jednu od najboljih igara 2022. godine.

(Playstation 4 i 5) – 9. novembra

Pokemon Scarlet and Violet

„Pokemon Legends: Arceus“ jedna je od iščekivanijih igara godine, a svaki deo franšize nalazi se pod lupom vernih fanova.

Za sada se zna se mnogo o igri, ali do izlaska nas deli svega još par meseci.

(Switch) – 18. novembra

The Callisto Protocol

Ovaj naučnofantastični horor, pod redateljskom palicom Glena Šefilda, se u mnogome oslanja na kultni „Dead Space“, pa bismo ga bez problema mogli nazvati duhovnim naslednikom te igre.

Radnja je smeštena u 2320. godini i odvija se na zatvorskoj koloniji „Blek Ajron“ koja se nalazi na Jupiterovom mesecu „Kalisto“. Glavni junak je zatvorenik Džejkob Lij, koji pokušava da preživi invaziju vanzemaljaca iza koje stoji upravnik zatvora.

(PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC) – 2. decembra

***

BONUS VIDEO: Tinejdžer u zatvoru zbog igrice

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar