Foto:shutterstock by rafapress

Fejsbuk je dugo preduzimao pojedine mere protiv lažnih recenzija, ali sada konkretizuje svoj stav.

Meta je ažurirala svoju politiku povratnih informacija u SAD kako bi eksplicitno zabranila lažne i plaćene recenzije na svojim platformama. Korisnici ne mogu da objavljuju lažnu recenziju za restoran u nadi da će dobiti besplatan obrok, niti da uzimaju mito kako bi ostavili sjajna mišljenja o proizvodu.

Pročitajte još

Takođe, revidirana politika zabranjuje „nevažne“ i neželjene recenzije i one koje uključuju grafički ili na drugi način uvredljiv sadržaj. Meta će povući recenzije koje krše smernice i zadržava pravo da suspenduje pristup nekim ili svim svojim proizvodima.

Oni koji prekrše ova pravila mogli bi se suočiti sa suspenzijama ili trajnim zabranama svojih naloga a kompanije bi mogle izgubiti pristup listama proizvoda i tagovima.

Neizvesno je koliko će se ova pravila održati. Facebook je prošle godine uklonio 16.000 lažnih grupa za recenzije kao odgovor na zabrinutost britanskih regulatora. Međutim nema garancije da će zabranu dobiti svako ko prekrši ova pravila, piše Engadget, a prenosi PC Press.

Zvanična politika ukazuje na posvećenost rešavanju problema i mogla bi da pomogne kompaniji da opravda svoje zabrane kada se korisnici budu žalili.

***

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)