Gugl
Gugl Foto:EPA/WALTER BIERI

Gugl je suspendovao svaku vrstu oglašavanja na svim svojim platformama na teritoriji Ruske Federacije. Ovo se odnosi na sve Gugl proizvode, uključujući YouTube, prenosi Rojters.

Kompanija je odluku o obustavljanju oglašavanja potvrdila za CNN. Taj potez je usledio nekoliko dana nakon što je kompanija onemogućila oglašavanje ruskim državnim medijima.

„U svetlu vanrednih okolnisti, pauziramo sve Gugl oglase u Rusiji. Gugl će blagovremeno obaveštavati javnost o narednim koracima u skladu sa situacijom“, navodi se u saopštenju kompanije.

Pročitajte još

Ova odluka se odnosi na sve Guglove usluge u Rusiji, uključujući i YouTube i dolazi nakon slične odluke Tvitera da suspenduje oglašavanje u Ukrajini i Rusiji.

Još uvek je nejasno da li Meta, kompanija vlasnica Fejsbuka, namerava da obustavi oglašavanje u Rusiji. Kompanija nije odgovorila medijima na ovo pitanje.

Međutim, Meta je već preuzela pojedine korake u sankcionisanju ruskih medija i države.

Fejsbuk je uklonio mrežu koordinisanih naloga koji šire lažne vesti i ruske dezinformacije. Kompanija je saopštila da je  uklonila veliki broj profila, stranica i grupa na svojim platformama koji su imali za cilj podrivanje Ukrajine. Pored toga, kompanija je donela i odluku da ruskim državnim medijima zabrani oglašavanje na platformi.

Opširnije o dešavanjima u Ukrajini pročitajte u našem današnjem blogu.

BONUS VIDEO: Kijev u plamenu posle još jednog napada ruske vojske

***
Pratite nas i na društvenim mrežama: 

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Svi komentari (1)