“Diablo Immortal” zarađuje više od million dolara dnevno

IT 06. jul 202215:23 > 15:24
Podeli:
Diablo immortal, igrica, telefon, it
Foto: Shutterstock/Pryimak Anastasiia

Uprkos hejtu koji je na sebe igra navukla zbog problematičnog sistema mikrotransakcija, "Diablo Immortal" beleži neverovatne finansijske uspehe.

Fanovi nisu nimalo srećni kada je u pitanju sistem monetizacije koji je Blizzard implementirao i većina ga smatra pravom otimačinom novca, s obzirom na to da je potrebno potrošiti preko 100.000 dolara kako bi se karakter u igri unapredio do maksimuma.

Još gejminga

Ipak, izgleda da mnogima ne smeta da troše novac u igri, jer Diablo Immortal i dalje zarađuje milion dolara dnevno, čak mesec dana nakon objave.

Prema statistici analitičkih kompanija, Diablo Immortal je tokom prvog meseca imao preko 10 miliona preuzimanja. Poređenja radi, Diablo III je dostigao 10 miliona igrača za šest nedelja. Na to svakako utiče  činjenica da je Diablo Immortal besplatna igra, dostupna za mnoge platforme, dok je „Diablo 3“ na početku bio dostupan samo za PC.

Diablo Immortal je u prvih mesec dana zaradio skoro 50 miliona dolara, što je u proseku 1,63 miliona dolara dnevno.

U poređenju sa drugim mobilnim gigantima, kao što je Apex Legends, Diablo Immortal je tokom istog komparativnog perioda ostvario pet puta veću zaradu. Poput broja preuzimanja, igrači iz Sjedinjenih Država su u najvećoj meri zaslužni i za zaradu koju igra ostvaruje.

Trenutno, Diablo Immortal ima ocenu od 0,3 na Metakritik sajtu i sa njom je jedna od najgore ocenjenih igara od strane korisnika ikada. S druge strane, stručna kritika nije toliko rigorozna, pa igra u ovom segmentu ima rezultat od 59 poena.

***

BONUS VIDEO: Gejmeri igraju u vodi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar