Apple sprema iPhone sa savitljivim ekranom

IT 03. maj. 202110:02
Podeli:
Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Trenutna očekivanja ekipe iz Applea je da će 2023. predstaviti iPhone sa savitljivim ekranom i tada bi mogli da isporuče do 20 miliona komada tog uređaja.

Iako su savitljivi telefoni trenutno rezervisani za grupu korisnika koju nazivamo “early adopters”, odnosno najviše za tehnološke entuzijaste koji među prvima žele da uživaju u novim tehnologijama, u budućnosti bi njihov značaj mogao da postane puno veći. Poznati analitičar Ming Či-Kuo veruje da bi vremenom granica između pametnih telefona i tableta mogla da bude sve tanja, zahvaljujući upravo dizajnu uređaja sa savitljivim ekranima. U takvoj situaciji, najveći pobednik na tržištu savitljivih uređaja, veruje Kuo, trebalo bi da bude – Apple, prenosi Dnevnik.hr.

Zvanično, naravno, iz Applea ne spominju savitljivi iPhone, ali podaci kojih se dokopao Kuo preko svojih izvora iz mobilne industrije, koji su se do sada pokazali vrlo pouzdanim, kažu da bi Apple takav telefon mogao da predstavi 2023. Pri razvoju takvog savitljivog ekrana, sarađivaće sa svojim najvećim konkurentom, ali i partnerom Samsungom koji bi trebalo da bude zadužen za proizvodnju savitljivih ekrana.

Pročitajte još:

Ambicije Applea prilično su velike te očekuju kako bi tokom 2023. mogli da isporuče između 15 i 20 miliona savitljivih iPhonea. Naravno, kako nas do toga dele još dve godine, svašta se može promeniti, ali trenutno su takva razmišljanja i očekivanja direktora Applea. Što se izgleda samog telefona tiče, o tome nema nikakvih informacija. Pominje se da bi dijagonala ekrana mogla da bude između 7,5 i 8 inča, ali nije poznato hoće li Apple koristiti dizajn poput Galaxy Z Folda ili Galaxy Z Flipa. Uvek postoji i mogućnost da se odluče na neki potpuno novi dizajn.

Trenutni lider na tržištu savitljivih pametnih telefona je Samsung, čiji novi model Galaxy Z Fold 3 na tržištu očekujemo uskoro, a modele sa savitljivim ekranima već su predstavili i Huawei, Motorola i kineska kompanija Royole. Sa sve boljom tehnologijom i, nadamo se, pristupačnijim cenama, očekuje se da će savitljivi telefoni tokom sledećih nekoliko godina postati sve popularniji, a rastu njihove popularnosti mogao bi doprineti i Apple.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar