Android korisnici u rekordnom broju prelaze na iPhone

IT 01. avg 202220:57
Podeli:
Telefon, mobilni telefon, apple
Foto: Shutterstock/Top_CNX

Uprkos svim neizvesnostima u svetu, Epl je objavio rekordan prihod u junskom tromesečju od 83 milijardi USD, što je 2% više u odnosu na isti period prošle godine, a korisnici Androida su u značajnoj meri pomogli Eplu da to postigne.

Pomogli su i oni koji su napustili Android platformu i prešli na iPhone. I to u velikom broju.

Tik Kuk, izvršni direktor Epla, je tim povodom je izjavio: “Okrećemo se iPhone-u. Postavili smo rekord za junski kvartal u pogledu ostvarenog prihoda i po obimu prelaska na iPhone platformu.”

Korisnike koji prelaze sa drugih na iOS platformu, Epl obeležava teriminom “preletači”, a najveći broj ovih korisnika stiže upravo sa Android platforme, očigledno nezadovoljni onim što im pruža Gugl mobilna platforma, prenosi Benchmark.

Kako prenosi ZDNet, u kompaniji Epl dobre poslovne rezultate objašnjavaju i činjenicoim da imaju najlojalnije korisnike. Istraživanja sprovedena u Americi su pokazala da je čak 98% iPhone korisnika izjavilo da je u potpunosti zadovoljno svojim uređajem.

Pročitajte još

Pored navedenih razloga koji su pomogli ostvarivanju rekordne dobiti, svakako je uticala i pametna poslovna strategija.

Epl posebno vodi računa o razvoju tržišta na kojima je iPhone udeo veoma mali. To se odnosi na tržišta Vijetnama, Indonezije i Indije koja pokazuju snažan rast. Zapravo iPhone predstavlja motor uspeha na ovim tržištima, pripremajući teren za ostale Epl proizvode.  Na kraju, dobar rezultat ne može da izostane.

iPhone krči put za ostale Eplove proizvode

Na pitanje, koji je to razlog magnetne privlačnosti iOS platforme za toliki broj “preletača”, Tim Cook tvrdi da je zadovoljstvo korisnika najvažnije, ono je nagrađeno definitivno najlojalnijim  korisnicima u oblasti mobilnih uređaja.

Dolazak 5G podrške na iPhone je sa svoje strane doveo veliki broj novih korinsika, pogotovo ukoliko posmatrate globalne rezultate. To se posebno odnosi na određena razvijenija geografska područja gde je uvođenje 5G infrasturkture, uslovilo snažan rast prodaje iPhone uređaja. Međutim, ukoliko to gledamo na svetskom nivou, stopa širenja 5G tehnolgije je još uvek na niskom nivou, a što Epl vidi kao buduću šansu za dalje širenje tržišta i profita. U tom pogledu, postoji značajan optimizam u kompaniji Epl.

Gledajući podatke, Epl je najviše profitirao od iPhone telefona i prodaje servisa tj. usluga. Nešto manje novca je stiglo od prodaje Mac, iPad, ostalih nosivih uređaja, kućne i dodatne opreme za uređaje.

Definitivno Epl nastavlja stazama uspeha, očigledno ne bez razloga jer njihovi uređaji beleže neverovatan nivo popularnosti, kako među postojećim, tako i novim kupcima što ga čini najuspešnijom kompanijom ove vrste na tržištu.

***

BONUS VIDEO: Nikuda bez mobilnog telefona

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Komentari

Vaš komentar