Foto: Nova.rs

Italija je postala prvak Evrope nakon dramatičnog finala protiv Engleske koje je završeno penal serijom u kojoj je heroj postao golman Đanluiđi Donaruma.

PROČITAJTE JOŠ

Ljudi iz sveta fudbala se slažu da su Italijani zasluženo na krovu Evrope.

Ljubinko Drulović, srpski trener, smatra da je Italija, iako je bila u drugom krugu favorita, zaslužila veliki uspeh što i njihova velika serija bez poraza pokazuje.

„Italija je pokazala izuzetno kvalitetne partije. Na taktičkom planu, oni su bili ekipa bez velikih zvezda, ali imali su talentovan i kompaktan tim koji odlično igra na rezultat“ ističe Drulović.

Njega je tokom prvenstva oduševio Leonardo Spinacola koji je mnogo falio Italijanima u odlučujućim utakmicama.

Ljubinko Drulović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Šteta je što Spinacola nije mogao da igra u završnici turnira i falio im je po toj levoj strani. Kjeza se već pokazao u Juventusu. Kjelini i Bonuči su stub njihove odbrane. Donaruma kao golman je ekstra kalitet koji Italija ima“ izdvaja Drulović za Nova.rs ključne adute selektora Roberta Mančinija na putu do titule.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević takođe je istakao da je Spinacola mnogo falio Italiji, jer sa njim igraju tečnije u napadu, ali baš zbog toga ističe kakav je posao napravio selektor.

„Mančini je doneo nešto novo, upečatljivo. Oni imaju jedan stil koji je on doneo i nisu izgubili utakmicu. Igrali su u 4-3-3 sistemu na izvanredan način“ kaže Stanojević za naš portal.

On dodaje da je i selektor Engleske, Garet Sautgejt, na drugoj strani doneo mnogo svojoj ekipi.

Trener Partizana je pohvalio Sautgejta za igru u prvom poluvremenu i istakao da je protiv Italije koristio taktiku sa tri štopera kao protiv Nemačke i da je to dalo rezultata jer su Italijanima zatvorili sredinu, ugušili im igru i onemogućili da priđu golu.

On posebno hvali selektora Engleske zbog dosta varijacija sa kojima je igrao i ističe da su i on i Mačini doneli mnogo fudbalu.

„Pokazali su u kom pravcu ide fudbal i srećni smo da imamo mlade trenere da prave rezultate“, kaže Stanojević.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Stanojević je rekao i šta ga je posebno impresioniralo.

„Izdvojio bih taj visoki presing svih ekipa, više se rizikuje, sa dosta igrača se napada u prvoj liniji odbrane. Zato je i bilo golova i bilo je interesantnih utakmica. Mislim da fudbal ide u tom pravcu sa više rizika i više visokog presinga, to su danas pokazale i ove dve ekipe“, rekao je Stanojević za naš portal.

BONUS VIDEO Uručivanje pehara i veliko slavlje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)