Novak Đoković imao je mnogo protokolarnih obaveza nakon što je po šesti put osvojio Vimbldon, a jedna od scena koja je privukla najviše pažnje desila se u prostorijama "Ol Ingland Kluba".

PROČITAJTE JOŠ

Naime, po završetku meča pobednik mora da ispoštuje čitav niz tradicija. Tu su fotografije sa peharom, konferencija za medije, fotografija pored imena koje je ugravirano na tabli, izlazak na balkon, prelazak preko „mosta“…

Jedan od tih je tradicionalni prijem koji se održava u jednoj dvorani, a na prijemu je bila kraljevska porodica, ali i predstavnici Srbije.

U trenutku kada je Novak hodao uz stepenice moglo se čuti na srpskom „Novače, čestitam. Čestitam.“

Isprva mnogi nisu uspeli da povežu glas sa pojavom, a onda se u kadru pojavila i ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Ova dama je diplomirani pijanista i magistar političkih nauka, pa, ipak, mnogima je upalo u oko što je morala da objašnjava ko je zapravo.

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji se naposletku i rukovao sa njom.

To možda i ne bi bilo čudno da to nije radila u trenutku kada je Đoković već pričao sa jednim članom kraljevske porodice, dok je pored njega razgovor pokušao da inicira princ Edvard, vojvoda od Kenta, kao i Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža.

Najčešće se na ovom mestu razgovara isključivo sa članovima kraljevske porodice, a kako Englezi toliko drže do pravila sasvim je jasno zbog čega se Novak poneo baš tako.

Ovaj njen nespretan gest kojim se obrukala postao je izuzetno popularan na društvenim mrežama, pa je već moguće naći obilje montaža.

Svakako je sigurno da će mnogo veći broj ljudi od ovog 11. jula znati ime ambasadorke Srbije u Londonu.

Podsetimo, princ Edvard je veliki ljubitelj tenisa, pa mu je ove nedelje uručena i replika šampionskog trofeja na Vimbldonu jer se posle 50 godina povlači sa mesta predsednika „Ol Ingland kluba“.

Bonus video: Razgovor Kejt Midlton i Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare