Srbija sa 2 Evro predstavnika, Jovanović na testu za Tokio

Podeli:
Srđan Jovanović sudija
foto: Irfan Licina/Starsportphoto ©

Iako Srbija neće moći da prati fudbalere na Evropskom prvenstvu, ali će ipak imati dvojicu predstavnika na zelenim terenima. Čast naše zemlje brane sudija Srđan Jovanović koji će biti u ulozi četvrtoj arbitra i njegov pomoćnik Uroš Stojković.

PROČITAJTE JOŠ

Jovanović će obavljati poslove četvrtog saradnika, dok će njegov pomoćnik imati ulogu rezervnog pomoćnog sudije.

Srpski arbitar je već radio na međunarodnog sceni jer je sudio finale Evropskog prvenstva za mlade između Španije i Nemačke pre dve godine, a od tada počinje njegov uspon u međunarodnim krugovima.

Sudio je meč grupne faze Lige šampiona prethodne sezone između Real Madrida i Šahtjora (2:3), a na kvalifikacijama za ostala kontinentalna takmičenja je sakupio još 12 nastupa.

U poslednjoj sezoni je sudio 43 susreta, 30 od njih u domaćim takmičenjima, a u rezimeu ima i meč Nemačke i Islanda (3:0) u kvalifikacijama za Mundijal.

Od 2015. godine radi kao međunarodni arbitar, a ovog leta će putovati i u Tokio jer će suditi na Olimpijskim igrama, gde će biti jedan od četvorice evropskih arbitara koji su dobili ovaj zadatak. Biće ujedno i prvi srpski sudija na Olimpijskim igrama.

Gde gledati EURO 2020
Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Jovanović je neko vreme bio skrajnut jer je večite derbije između Zvezde i Partizana sudio Novak Simović, ali je Srđan sudio poslednje finale Kupa Srbije. U više od 130 minuta igre bio je možda i najbolji akter.

Veliki uticaj na njega imao je stric istog imena i prezimena koji je bio arbitar, a kasnije i član Sudijske komisije FSS, pa onda i predsednik Organizacije sudija FS Beograda.

Aktuelni srpski sudija ima troje dece.

Ovo su sve glavne sudije na predstojećem Evru: Feliks Brih (Nemačka), Čunet Čakir (Turska), Karlos del Sero Grande (Španija), Andrea Ekberg (Švedska), Orel Grinfild (Izrael), Ovidiu Alin Hategan (Rumunija), Sergej Karasev (Rusija), Ištvan Kovač (Rumunija), Bjorn Kujpers (Holandija), Dani Makeli (Holandija), Antonio Migel Mateu Lahoz (Španija), Majkl Oliver (Engleska), Danijele Orsato (Italija), Artur Manudel Ribeiro Soareš Dijaz (Portugal), Danijel Sibert (Nemačka), Entoni Tejlor (Engleska), Klemont Turpan (Francuska), Slavko Vinčić (Hrvatska).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar