GUBITNIK DANA: Mbapeov najgori promašaj u životu

Podeli:

Mlad igrač koji ima već četiri, pet godina iskustva na najvećoj fudbalskoj sceni platio je danak nedostatku koncentracije u jednoj sekundi.

Tako često i nastaju tragičari. Kako je tekla utakmica Francuske i Švajcarske malo ko je mogao da zamisli da će se završiti onako kako je sudbina odlučila da se rasplete.

PROČITAJTE JOŠ:

Logično je negde pred početak bilo očekivati da se Švajcarci zatvore, zar ne? Umesto toga, oni izađu i napadnu Francuze, daju im gol u 15. minutu i onda se malo povuku.

Mbape je bio jedini koji je do kraja prvog poluvremena nešto napadao na levoj strani i pokušavao da promeni u umrtvljenoj igri Francuza.

U drugom poluvremenu učestvovao je u ofanzivi Francuza kada su se malo otreznili i rasvestili, nakon što su Švajcarci mogli da im daju gol iz penala.

I sve je išlo po planu do 75. minuta kada je Pogba kao paun likovao posle lepog gola za 3:1. Sve posle toga, biće propast za Francuze, sublimirana u jednom šutu sa bele tačke.

Metak koji nije opalio u prvom činu, odnosno drugom poluvremenu utakmice za Švajcarce, nije bio dovoljna opomena za Francuze da nema popuštanja.

Posle 3:1 mislili su da ima i onda je teško razlučiti jesu li svi oni tragičari, ili samo Mbape? On je samo bio izvođač onoga što se zove lutrija na kraju krajeva.

Mbapeu je sjajni Zomer odbranio penal u petoj seriji posle pogodaka više igrača Francuske i time su „trikolori“ eliminisani sa Evropskog prvenstva u osmini finala.

Dugo će po lošem pamtiti Bukurešt, a Švajcarce će proklinjati. Mbape jeste tragičar, jer kad se pogleda šira slika, imao je nekoliko dobrih šansi i nije ih iskoristio u utakmici.

Osim toga, završio je prvenstvo bez ijednog postignutog gola. Za igrača za koga je neko bio spreman da iskešira 180 miliona evra još pre četiri godine – užas.

Promašivao je Mbape u 26, pa onda u 55. iz veoma dobre pozicije sa leve strane, onda je Benzemi poslao lošu loptu koju je samo na svoju veštinu Karim pretvorio u gol.

Istina, učestvovao je i u akciji kod drugog, a onda je u 109. i 111. minutu zaokružio loše prvenstvo sa još dva neprecizna šuta. Vrhunski igrači tog kalibra takve šanse jednostavno moraju da pogađaju.

Loše izveden penal, ili pošteno je reći odlična odbrana Zomera samo je bio krešendo na partiju kakvu će Mbape želeti da zaboravi što pre, a neće moći nikada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar