Na prvim međunarodnim test vožnjama u Španiji ekipa našeg portala se upoznala sa neobičnim novim modelom iz Peugeota. Reč je o kupe krosoveru naziva 408, čije prve detalje, i iz prve ruke, otkrivamo u kratkom videu iznad. Osim prve vožnje, za neke francuskog "lamborghinija" pogledajte i 7 brzih i važnih saveta kako da sredite vaš automobil za zimu.

Nikada pre Peugeot nije imao krosover model u formi kupea. Ali, to nije sve. Nikada pre Peugeot nije imao ni ovoliko veliki model dizajniran poput kakvog supersportiste. Zato i ne čudi što su mnogi primetili da 408 dizajnerski podseća na italijanski super-SUV Lamborghini Urus.

Tako da, sve što ste znali o Peugeot limuzinama koje su prethodile ovom novitetu (tu mislimo na 405, 406 i 407), sada možete da bacite u vodu jer modeli sa početnim brojem 4 biće sve, samo ne limuzine. Dobro, možda „uzmu“ nešto malo i od njih, ali baš malo.

Novi krosover, osim pozamašnih dimenzija, donosi i vrlo hrabar dizajn, koji prati dizajnerski iskorak napravljen sa modelima 508 i 308. Donosi i novi enterijer, tehnologije i, neobično, u startu se nudi isključivo kao plug-in hibrid. Biće i konvencionalnog benzinca, ali tek nešto kasnije.

Kako se vozi novi 408, kome je namenjen, da li je praktičan, koliko će koštati i ima li mana, kao i sve detalje o ovom modelu saznajte u petominutnoj epizodi auto emisije „Vožnja sa Tinom i Nebojšom“ u videu iznad.

Osim toga, svi vozači će moći da saznaju i najvažnije savete kako da pripreme svoje automobile za zimu pred nama. Izdvojili smo predloge koje, ukoliko usvojite zima i hladno vreme neće vam predstavljati nikakav problem, jer će motor startovati kako treba, a vi ćete brzo i lako moći da započnete svoju bezbednu vožnju.

Bonus video: Pogledajte i prošlu epizodu naše auto emisije – Vozili smo SUV Mercedese kroz blato i testirali Toyotu Yaris Cross

Komentari

Svi komentari (2)