Zar i Jeep na struju? Renegade i Compass ulaze u istoriju

Auto 21. jul. 202012:02
Podeli:
Foto:Promo

Sećamo se kada su tradicionalisti puštali suze zbog vesti da je i Jeep, brend poznat po snažnim motorima velike kubikaže, počeo da ugrađuje agregate sa tri cilindra. Evo još jedne nove vesti koja će ih uzdrmati - prvi put Jeep predstavlja svoje modele na “plug-in” hibridni pogon.

Naime, “renegade” i “compas” biće prvi elektrifikovani modeli sa znakom Jeepa, a koji će pomoći kompaniji da nastupi u sve popularnijem segmentu. Jer, osim što od nečega mora da se živi, što pre se mora uskladiti i sa normama o emisiji štetnih gasova. Nemojte zato zamerati Jeepu, jer uprkos svemu, nedavno je uspeo da predstavi i novi V8 motor za “wranglera”. Tako da – nije baš sve izgubljeno za ljubitelje “kubika”, mirisa benzina i glasnog zvuka.

Juče predstavljeni modeli “renegade 4xe” i “compass 4xe”, koriste “plug-in” hibridnu tehnologiju, koja može da omogući vožnju samo na struju. Zahvaljujući elektromotoru od 60 KS i bateriji od 11,4 kW, obezbeđeno je i do 50 km dometa samo na električni pogon.

Foto:Promo

U kombinaciji sa novim benzinskim turbo-motorom od 1,3 litre zapremine, u ponudi će biti dve verzije modela – sa ukupnom snagom sistema od 190 i 240 KS.

Biće upareni sa šestostepenim automatskim menjačima, dok su režimi vožnje za sneg, blato, pesak i kamenje dodatno unapređeni.

Što se tiče samog pogona, oba modela nudiće 4x4s sistem sa dva elektromotora, odnosno za prednju i zadnju osovinu. Vozač će i dalje moći da zaključava zadnji diferencijal, da bira sporohodnu brzinu, ali i da koristi sistem za pomoć pri vožnji nizbrdo.

Pročitaj i:

“Renegade 4xe” i “compass 4xe”, osim po nazivu modela, razlikovaće se i po plavim ukrasima eksterijera, kao i unapređenom kabinom. Ovi “jeepovi” raspolažu sa multimedijalnim sistemom “Uconnect” i navigacijom, dijagonale 8,4 inča, a kompatibilni su sa Apple i Andriod uređajima.

Prodaja modela na čistiji pogon počinje u septembru, a u ponudi će biti tri nivoa opreme: Limited, S i Trailhawk.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar