Za sve vas koji niste bili na sajmu automobila VIDEO

Auto 18. maj. 202220:43
Podeli:

Ukupno je ovogodišnji sajam automobila posetilo oko 66.000 ljudi, što je prosečno po danu manje nego prethodnih godina. Jedan od razloga svakako je činjenica da manifestecija nije bila toliko prodajnog karaktera, pa nije bilo jeftinih vozila u ponudi, već više onih skupih - električnih i hibridnih. Samim tim, postavljalo se pitanje za koga i zašto je ovaj sajam organizovan i to u zemlji u kojoj je infrastruktura za e-vozila na vrlo niskom nivou. Tako je manje ljudi došlo da vidi nešto što ne može ni da sanja, a oni koji su bili smatraju se ljubiteljima koji su želeli uživo da vide aktuelne trendove u automobilskoj industriji. Pogledajte kratki video na početku teksta sa pet bitnih noviteta i puno "prljavih" automobila koje smo pronašli.

Anketa sa naših društevnih mreža dala nam je poražavajući rezultat, jer je svega 18% vas reklo da će posetiti ovogodišnji sajam automobila, a čak 88% da neće ići. Razlozi su gore već pomenuti, pa i ne čudi da je posetilaca bilo nešto manje nego inače.

Ipak, za sve vas koji niste bili u videu iznad možete da proverite da li ste nešto propustili. Izdvojili smo pet najvažnijih premijera, puno „prljavih“ oldtajmera i zanimljivu vožnju najneobičnijeg motocikla koji je napravljen od krila VW Bube.

Važno je znati da je na Beogradskom sajmu bilo izloženo 48 novih modela, od čega su 36 bile premijere a 12 noviteti. Sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom bilo ih je čak 36. Čisto električnih automobila među premijerama i novitetima bilo je 25, odnosno više od 50 odsto.

Najskuplji opet rasprodati

Najekskluzivniji i najskuplji modeli većine brendova su prodati. Prvi je prodat Mercedes EQS za 175.000 evra, a ove godine cene najskupljih išle su i do 185.000 evra.

Tako je, na primer, najskuplji Audijev model koštao 134.875 evra, a najskuplji automobil na sajmu bio je novi Range Rover sa cenom od 183.765 evra, koji je takođe odmah prodat.

Najjeftiniji najmalobrojniji

Povoljnih novih automobila nije bilo puno, tačnije automobili na konvencionalni pogon su bili u manjini. U svakom slučaju, mi smo prikupili njihove cene, a koje možete naći ovde.

Vozili smo "krilo od VW Bube"

Za sve one koji nisu ljubitelji automobila na struju i hibridni pogon, u hali 3 je bio pravi spektakl. Tamo je bilo izloženo preko stotinu izvrsnih oldtajmera i poneki jangtajmer, pravi rariteti kakve smo viđali smo na filmovima. U ovoj hali smo pronašli i provozali krilo od VW Bube. Ne šalimo se, krilo od ovog modela je poslužilo je kao karoserija za električni motor, a kako to izgleda pogledajte u videu na početku teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar