gume, test
Foto: Shutterstock

Ekipa YouTube kanala Tyre Reviews rešila je da uporedi zimske, letnje i univerzalne gume istog proizvođača u zimskim uslovima u Mičigenu na stazi za temeljno istraživanje prianjanja.

Zima polako stiže, a sa njom i klizav kolovoz koji izazivaju susnežica i sneg. Uvek se postavljalo pitanje koje gume treba koristiti u ovim uslovima, odnosno da li univerzalne gume mogu imati slična svojstva pri vožnji po snegu i niskim temperaturama kao i zimski pneumatici.

Naravno, sasvim je jasno da letnje gume ne treba koristiti u zimskim uslovima, ali je ekipa YouTube kanala Tyre Reviews rešila da i njih uvrsti u ovaj test ponašanja pneumatika u zimskim uslovima. U testu su učestvovale Michelinove gume, i to Michelin Pilot Sport 4S, Michelin Pilot Sport All Season 4 i Michelin X-Ice Snow. U video snimku možete da vidite kako se ponašaju ovi pneumatici po dubokom snegu i ledu, a letnje gume su se pokazale kao vrlo opasan izbor.

Michelin Pilot Sport 4S sa svojim karakteristikama po snegu više su bile šaljivi deo ovog video snimka nego ozbiljan konkurent, a u takmičenju između univerzalnih i zimskih pneumatika, očekivan pobednik su Michelin X-Ice Snow gume za sneg i led.

Bonus video: Tizer nove epizode emisije „Vožnja sa Tinom i Nebojšom“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar