VW zamorče: Seat prvi iz Grupe pravi mini krosover na struju

Auto 23. mar. 202116:00
Podeli:
Foto: Promo

Iz Seata stiže najava novog modela - španski brend razvija kompaktni automobil na struju. Zanimljivo je da će opet Seat biti prvi koji će "isprobati" modifikovanu Volkswagen platformu MEB-Lite, namanjenu mini gradskim električnim vozilima, a na kojoj će kasnije nastajati VW ID.1 i ID.2 modeli, ali i slični noviteti koji se očekuju iz Audija i Škode.

Kako kažu iz španske kompanije, „Seat i Cupra će električne automobile učiniti dostupnim narodu upravo malim gradskim modelom i to je projekat na kom radimo sa VW Grupom“.

Novi model pripadaće A segmentu i biće pozicioniran ispod el-Born spotrskog hečbeka, a imaće linije krosovera. Veličina novog modela biće približna Seat Aroni ili VW T-Crossu.

Dizajn je spreman, i novi Seat biće prikazan kasnije ove godine. Iz kompanije ističu i da će biti povoljan, jer su radeći sa VW grupom, snizili troškove razvoja.

To ujedno znači da će novi mali „španac“ na struju koristiti bateriju 45 kWh i da će koštati nešto ispod 20.000 evra, a to se u svetu električnih vozila smatra povoljnim.

Više o najpovoljnijim električnim modelima u Evropi, možete da saznate u ovom tekstu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar