Podeli
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Nemački proizvođač automobila Folksvagen, planira da investira milijardu evra u postrojenje u Slovačkoj, uključujući 500 miliona evra za proizvodnju novih generacija "vw pasata" i "škode superb", rekao je predsednik Folksvagena za Nemačku Oliver Grunburg.

Prema rečima drugog zvaničnika Folksvagena, Sebastijana Krapota, investiraće se u projekte povezane sa nizom modela koji se proizvode u Slovačkoj, čime će biti otvoreno 2.000 radnih mesta, prenosi N1.

Podsetimo da je automobilska industrija jedan od glavnih proizvodnih i izvoznih sektora Slovačke. U ovoj zemlji su fabrike proizvođača poput Hjundaija, PSA Grupe, Jaguar Land Rover, Folksvagena

Saznajte još:

Štaviše, Škoda je krajem prošle nedelje objavila da će proizvodnja modela “superb” biti prebačena u Slovačku. “Superb” i “pasat” imaju istu platformu i veliki broj istih delova.

Objava planirane investicije usledila je nakon što su otkazani planovi za prenos proizvodnje u Tursku. To je izazvalo uznemirenost sindikata u češkom ogranku nemačkog proizvođača “Škoda auto”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar