Foto:Shutterstock

Moderna tehnologija u automobilima može izazvati probleme, ali isto tako može i da spasi život. Svedok tome je čovek iz belgijskog grada Hasselta, koji se onesvestio u svom automobilu koji je ipak nastavio da vozi zbog dva bezbednosna sistema koja poseduje.

Kako javljaju belgijski mediji, muškarac je vozio svoj Renault Clio auto-putem iz Genka, kada je izgubio svest. Međutim, francuski automobil je nastavio vožnju zahvaljujući tempomatu i opciji „Lane Assist“ koja zadržava vozilo u saobraćajnoj traci.

Kada su drugi vozači primetili da je muškarac u automobilu bez svesti, obavestili su policiju koja je tokom sledećih 25 kilometara pokušala da zaustavi automobil. Kako su saopštili iz policije, zahvaljujući tempomatu i sistemu „Lane Assist“, automobil je ostao između dve bele linije i nastavio da vozi.

Ipak, to je za njih bio izazov jer nisu znali kako da zaustave automobil i pomognu vozaču, a da ne izazovu saobraćajnu nesreću.

Policija je na kraju uspela da skrene automobil do središnjeg zemljanog dela na mestu gde se auto-put razdvaja, gde su ga kontrolisano zaustavili nakon što je Renault Clio vozio samostalno 25 kilometara. Kako su istakli, nijedno vozilo nije oštećeno u akciji. Smatra se da je čovek iz Belgije ostavio svoje ruke na upravljaču, što je navelo automobil na to da je vozač svestan i da upravlja vozilom.

Kako piše zimo.dnevnik.hr, još uvek nije poznat uzrok gubitka svesti kod vozača, koji je celu akciju proveo u nesvesti, a nakon zaustavljanja vozila prevezen je u bolnicu Jessa.

Bonus video: Za sve one koji se spremaju da krenu na put automobilom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar