Više detalja, manje fotografija: Nova Honda Civic sedan

Auto 15. apr. 202108:17
Podeli:
Foto:Honda

Kažemo više detalja, ali manje fotografija jer Honda je sinoć, pre zvanične premijere, u javnost pustila samo jednu sliku 11. generacije modela Civic. Sa druge strane, otkrivene su neke nove pojedinosti u vezi noviteta.

Očekivano, novi Civic prilično liči na koncept prikazan u novembru prošle godine, a o kom smo već pisali na našem portalu. Reč je o sedan verziji, posebno popularnoj na američkom tržištu, gde je Honda Civic inače i drugi najprodavaniji model.

Kako prenose američki automobilski mediji, hečbek verzija biće prikazana krajem ove godine, dok je premijera sedana zakazana za 28. april.

Ono što vidimo kod noviteta jeste da napred donosi čistiji i elegantniji dizajn, kao i manje oštrih uglova i upadljivih linija. Pa, možemo da kažemo da se u odnosu na aktuelni model, novitet malo zaokruglio i „smekšao“.

Prednja maska je manja nego pre, dok je donji usisnik vazduha sada veći. A, moramo da imamo u vidu da je na ovoj fotografiji prikazana top Touring verzija, pa će one jeftinije svakako imati i nešto drugačije lice.

Sveukupno, silueta modela Civic nije drastično drugačija. Linija krova malo više vuče na “fastback” varijantu.

Iz Honde kažu da je enterijer sportski i jednostavan, ali ćemo za potvrdu toga morati da sačekamo zvaničnu premijeru koja se očekuje za par nedelja.

Ako pogledate kroz vetrobransko staklo, videćete vrh zadnje strane ekrana multimedijalnog sistema, nešto što smo videli i kod prototipa prošle godine. U svakom slučaju, očekuje se minimalistički dizajn kabine što je samo po sebi dosta različito od onoga što nudi aktuelni model.

Pogledajte fotografije protipa

Tehnički podaci još uvek nisu poznati, ali iz Japana kažu da će novi Civic biti mnogo zabavniji za vožnju nego što je sad. A to dobro zvuči, uzimajući u obzir poznatu dinamiku u vožnji koju pružaju Honde. Osnovni modeli će najverovatnije biti četvorocilindarski turbobenzinci, dok se u SAD nadaju povratku sportske verzije Si. Kada je reč o Evropi treba uzeti u obzir najavu japanske kompanije da od 2022. godine na Starom kontinentu više neće nuditi benzince i dizelaše.

Što se tiče Type R varijante, američki mediji prenose da znaju da će se snažni model vratiti, kao i da će i dalje biti baziran na hečbek verziji.

Pogon napred ostaje kao jedina opcija, a više informacija, u smislu specifikacija i fotografija, imaćemo 28. aprila.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar