Šta da mislimo o konceptu nove Honde Civic…

Auto 21. nov. 202013:37
Podeli:
Foto:©2020 Honda North America

Hondin Civic je legendarni model po mnogo čemu, ali prvenstveno po dizajnu. Barem smo do sad svaku novu generaciju čekali sa nestrpljenjem, jer smo znali da će prikazati nešto smelo i neviđeno. Ovo je prvi put da Honda sprema, kako se čini, formalni Civic.

Jedanaesta generacija modela Civic prvi put donosi jedan formalniji dizajn. Sa manje oblina i oštrih linija najviše podseća na veću limuzinu Accord.

Ne kažemo da je loša, samo se čini da je ovoga puta izostao onaj wow-efekat, svojstven gotovo svakoj generaciji modela Civic. Takođe, nećemo se petljati u posao dizajnera jer ne bi bilo neobično da se upravo izgled koncepta pred nama kasnije dobro „primi“.

Foto:©2020 Honda North America

Uz to, reč je o prototipu sedana, pa će možda finalna verzija, kao i hečbek i sportski Type R, koji se očekuju na proleće, malo razmrdati ovu, za Civica previše smirenu priču.

Saznajte još:

Baziran na unapređenoj platformi, novi Civic nije mnogo promenio dimenzije, tek je za 2,5 cm duži od prethodnika, nudi nešto veće međuosovinsko rastojanje i širi trag točkova pozadi. Sve ostalo je manje-više isto, čak i zapremina prtljažnika.

Prednji stub je pomeren malo unazad, pa je hauba sada nešto produžena.

Prvi put Civik će sa novom generacijom uvesti i potpuno digitalnu instrument-tablu, kao i veliki multimedijalni ekran od 9 inča. Infotejment sistem biće brži i kompatibilan sa Apple i Android uređajima. Takođe, biće uvedeni i najmoderniji sistemi asistencija.

Više detalja o motorizaciji, oslanjanju, opremi, kao i finalnom dizajnu, znaćemo na proleće 2021. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar