Verovali ili ne: Nova Lada Niva Travel je moderna

Auto 22. dec. 202013:18
Podeli:
Foto: Promo/lada.ru

Čini nam se da se reč “nova” u blizini modela Lada Niva, u poslednjih 40 i više godina, pojavila eventualno dva puta. Uprkos tome, prilično smo vezani za ovaj ruski model, neuništivi terenac za kog skoro da nema prepreka. Sirov i robustan, poznat po siromšanoj opremi, svoje sposobnosti kroz teške terene dokazivao je tokom celog svog postojanja. Osim toga, nešto što ga najbolje opisuje je i jednostavan dizajn koji se – ne menja. Sada je proizvođač Avtovaz rešio da malo promeni stvari.

Juče je zvanično počela serijska proizvodnja SUV modela sa novim nazivom, kada je svečano sa svim zvanicama u fabrici dočekan i prvi primerak koji je sišao sa trake. Reč je o Lada Nivi Travel u „offroad“ paketu.

Kada znamo da se danas više od 650.000 primeraka Nive vozi po Rusiji i drugim zemljama, novi projekat je od izuzetne važnosti za rusku kompaniju. Sa povratkom Niva naziva u Lada porodicu, otvorili su novo poglavlje i, kako kažu, spremaju još dosta novosti.

Foto: Promo/lada.ru

Sam izgled novog modela doneo je dosta izmena, što ga svakako čini modernijim, ali i skupljim. Napred je „mišićaviji“, ima novu haubu, veliku „meš“ masku hladnjaka i nove farove.

Da bi i dalje bilo jasno da je ovo terenac, nova Niva ima istaknute i velike rubove točkova, ali da li je to dovoljno da se ukus strogih tradicionalista zadovolji, čisto sumnjamo. Pozadi je takođe sve novo, a najviše se ističu LED zadnja sveta i obli branik.

Foto: Promo/lada.ru

Saznajte još:

U „offroad“ paketu, Niva Travel standardno je opremljena „snorkel“ produžetkom izduva, kako bi mogla da prolazi kroz duboku vodu, a tu su i terenske gume, kao i plastične zaštite po karoseriji.

Sve Nive Travel dolaze sa permanentnim pogonom na svim točkovima sa opcijom mehaničkog zaključavanja centralnog diferencijala.

U Ladi kažu da je novi model još sposobniji na terenu i na teško prohodnim deonicama, da model Travel nudi kompaktne dimenzije, kratke prepuste i veliko rastojanje od tla. Uz to, oslanjanje je sada udobnije, ali i dalje spremno na teške uslove rada.

Foto: Promo/lada.ru

U prostranoj i vrlo preglednoj kabini sada su udobna sedišta, klima-uređaj, multimedijalni sistem, a i zvučna izolacija je bolja.

Početak prodaje Lade Nive Travel biće naknadno objavljen, kada očekujemo i informaciju o ceni.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar