Foto:Toyota

Toyota je poput mnogih drugih proizvođača shvatila važnost krosover segmenta i uveliko širi svoju ponudu. Najnoviji model nosi naziv Corolla Cross i deli TNGA-C platformu sa modelom po kojem je dobio ime. U gami japanskog proizvođača, Corolla Cross smeštena je između modela C-HR i RAV4.

Za pogon je odabran četvorocilindarski benzinac sa 169 konjskih snaga u paru sa CVT menjačem, dok je pogon na svim točkovima dostupan kao opcija.

Foto:Toyota

Kada se priča o dolasku ovog krosovera u Evropu, nemački mediji su na osnovu zahteva za zaštitu patenta došli do zaključka da će Corolla Cross biti dostupna na Starom kontinentu tokom ove godine. Naravno, u skladu sa regulativama, biće drugačija ponuda motora u odnosu na onu u Americi, a očekuje se da će dominirati hibridi.

Foto:Toyota

Iako je previše rano pričati o ceni, jer ni sama kompanija nije zvanično potvrdila da će se ovaj krosover naći na evropskom tržištu, cenovnik Toyote sa azijskih tržišta, gde je ovaj model već dostupan, otkriva jednu zanimljivost.

Kada se iz lokalnih valuta cena prebaci u evre, Corolla Cross, iako veća od modela C-HR je u proseku za oko 4 hiljade evra jeftinija. U slučaju slične ponude na evropskom tržištu, ne sumnjamo da bi Corolla Cross odgrizla jedan veliki deo krosover kolača, koji je najprimamljiviji u ovom trenutku.

Iako se Toyota još zvanično nije oglasila povodom dolaska ovog modela u Evropu, sigurni smo da je to samo pitanje dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram