Novi Audi Q5: Redizajniran najprodavaniji Audijev SUV

Auto 01. jul. 202016:22
Podeli:
novi audi q5
Foto: Promo

"Audi Q5" nije samo najtraženiji SUV model ove kompanije, već je na pojedinim tržištima i najprodavaniji “audi” od svih. Restilizacija je donela ne samo nove stilske detalje i unapređene motore, već i revolucionarna OLED svetla

Biti najprodavaniji model nemačkog brenda u najtraženijem segmentu današnjice, znači da u Audiju moraju vrlo oprezno da pristupaju svakim promenama. Dimenzije premijum SUV-a ostale su skoro nepromenjene u odnosu na prethodni model, ali je novi dizajn branika dodao 19 mm, pa je novi “Q5” sada dugačak 4,68 metara.

novi audi q5
Foto: Promo

Osim toga, prepoznatljiva osmougaona maska hladnjaka je sada smeštena niže, pa “Q5” deluje šire, dok je grafika LED dnevnih svetala nova. Ipak, ono što se izdvaja su zadnja svetla koja koriste poslednju generaciju OLED tehnologije, prvi put dostupnu u novom “audiju Q5”.

Pročitajte još:

Reč je o organskim LED diodama raspoređenim u tri dela, sa po šest segmenta i prikaz sada može da se personalizuje, da se menja zavisno od režima vožnje, a reaguje i na opasne situacije u saobraćaju. Primera radi, dok automobil stoji a drugi objekat se približava sa zadnje strane sve OLED diode će se aktivirati.

novi audi q5
Foto: Promo

Unapređen je i digitalni kokpit koji koristi novu MIB3 platformu, dok je MMI infotejment sistem dijagonale 10,1 inča od sada standard. Novi “audi Q5” počinje sa prodajom na jesen i to u verziji “40 TDI” (2.0, 204 KS), sa početnom cenom od oko 48.000 evra. Pored nje, u ponudi će biti i V6 TDI, 2.0 TFSI i njegove plag-in verzije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar