Stiže i karavan sa preko 300 KS: VW sprema Golf R Estate

Auto 19. feb. 202113:03
Podeli:
Foto: Promo

Posle Golfa 8 u GTI, GTD, Clubsport i R verzijama, u Volfsburgu sada spremaju i karavan, odnosno Golf Mk8 Estate sa preko 300 KS koji će poneti oznaku R.

„Uhvaćen“ tokom zimskih testiranja i to bez kamuflaže, VW Golf R Estate model deluje vrlo spremno. Od standardne karavanske verzije, kako piše Autocar, ovaj Golf razlikuje se po niže podešenom oslanjanju, upadljivim alumijumskim točkovima, svetloplavim kočionim klještima, kao i po dva dupla sportska izduva pozadi.

Na objavi ispod pogledajte kako izgleda:

VW Golf R karavan pokretaće četvorocilindarski 2.0 turbo-motor sa 320 KS i 420 Nm, a snagu na sve točkove prenosiće sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačilom.

Biće opremljen i „torque vectoring“ sistemom koji prati rad svakog točka i po potrebi automatski primenjuje silu kočenja zasebno kako bi se obezbedio što bolji i stabliniji prolazak kroz krivine.

Neće biti brz poput lakšeg i manjeg Golf R hečbeka, ali se očekuje da do 100 km/h ovaj karavan stiže za manje od pet sekundi.

Sve izmene koje su primenjene na šasiji sportskog hečbeka biće iskorišćene i za R Estate kako bi obezbedio što dinamičniju vožnju.

Na izgled kabine ćemo morati još malo da sačekamo, ali ono što se zna je da će uz novi Golf R karavan nuditi i R Performance paket, koji obezbeđuje bolje ubrzanje do 100 km/h.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar