Škoda Octavia, Foto:promo

Elektrifikacija game češkog proizvođača se ubrzava, jer nakon modela Enyaq iV stiže i par manjih SUV modela sa baterijama, a prema poslednjim najavama čelnika Škode, uskoro se očekuje i električni ekvivalent modela Octavia.

Škoda ostaje posvećena ideji da nudi i električne modele koji ne pripadaju SUV segmentu na putu ka potpunoj elektrifikaciji, a većinu svojih popularnih modela će zameniti električnim ekvivalentima.

Jedan takav automobil je Škoda Octavia, koji je i dalje najprodavaniji model ovog brenda uprkos rastu popularnosti SUV-a i krosovera, a u prvih devet meseci ove godine prodato je 159.400 primeraka. Ipak, SUV modeli čine veliki deo prodajnog kolača, pa će prva tri potpuno električna automobila Škode biti deo ovog segmenta.

Nakon modela Enyaq iV koji već beleži dobre prodajne rezultate, uslediće i nešto manji krosover, ali i ulazni model game električnih automobila Škode koji će biti predstavljen do 2025. kao rođak modela Volkswagen ID.2.

Foto: Škoda promo

Ipak, nešto ranije se očekuje i već spomenuti električni ekvivalent Octavije koji neće deliti isto ime, jer Škoda ima strategiju distinkcije imena EV modela od onih koje pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Škoda će 2023. ponuditi svoju verziju električnog sedana Volkswagen Aero-B koji je sam po sebi električni ekvivalent Passata, a ovaj model će biti dostupan i kao karavan.

Bonus video: Kraj za alkohol u vožnji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare