Passat, Pasat, auto, utomobil
Foto: Volkswagen

Izgleda da vreme limuzina prolazi, a sudeći prema poslednjim vestima, Volkswagen Passatu se ne piše dobro, iako je ovaj model i danas jedna od najčešćih limuzina na putevima.

Posle vesti da Ford prekida prozivodnju limuzine Mondeo, kao i da se Mazda 6 gasi, skoro i da ne čudi novost da su u VW-u navodno odlučili da ukinu klasičnu limuzinsku varijantu Passata. Ove glasnine je potvrdio neimenovani izvor za britanski Auto Express prema kom bi ime Passat trebalo da ostane na tržištu, ali isključivo kroz ponudu karavanske verzije.

Passat, Pasat, auto, utomobil
Foto: Volkswagen

Za sada je sigurno da će američka verzija modela biti ukinuta 2023. godine, dok će kineska verzija uskoro proći kroz redizajn. Evropski Passat za sada ostaje, a stiže i novo izdanje koje će u ponudi imati plug-in hibrid s električnim dometom od 100 km.

Međutim, britanski automagazin saznaje da će, uprkos osveženim izdanjima, limuzinska verzija biti blagovremeno ukinuta. Najverovatnije je da će Passat biti ponuđen kao karavan, ali se spekuliše i o liftback varijanti. Ona bi mogla da bude duhovni naslednik kupe-limuzine VW Arteon, koja definitivno odlazi u istoriju, piše Index.hr.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare