Stiže E-Klasa na struju: Mercedes sprema 5 novih EV modela

Auto 01. avg. 202113:15
Podeli:
Foto:Mercedes-Benz

Na predstojećem salonu automobila u Minhenu koji će se održati od 7. do 12. septembra, Mercedes-Benz predstaviće pet potpuno novih električnih modela – od kompaktnih, preko luksuznih limuzina od višenamenskih vozila (MPV). Ipak, najveću pažnju će svakako privući tzv. E-Klasa na struju koja će poneti naziv EQE i čije obrise nam je nemački proizvođač donekle otkrio na "tizer" fotografijama.

Nekoliko potpuno električnih modela proslaviće svoju svetsku premijeru na IAA: EQE, prva elektična luksuzna limuzina brenda Mercedes-AMG i konceptno vozilo koje pokazuje kako će Mercedes-Maybach ući u doba električne mobilnosti. Osim toga, električni sedmosed EQB će imati svoju evropsku premijeru.

Foto:Mercedes-Benz

I Smart će takođe biti tu sa izložbenim modelom koji pruža uvid u prvo vozilo iz nove generacije potpuno električnih modela.

Brend Mercedes-EQ će sa modelom EQE pokazati koliko sportska i udobna električna poslovna limuzina može biti. Automobil kombinuje dinamične performanse i udobna putovanja – i postavlja nove standarde u svojoj klasi. Isto se odnosi i na izdašan prostor unutra, dok dizajn karoserije sa jednim lukom daje modelu EQE atletsku građu.

Foto:Mercedes-Benz

Prva lukuzno-električna limuzina brenda Mercedes-AMG ističe jasnu posvećenost brenda da spoji potpuno električne modele sa AMG karakteristikama. Ovo se ne odnosi samo na performanse, već posebno prilagođenu dinamiku sistema upravljanja.

Koncept vozila brenda Mercedes-Maybach odaje prvi, precizan utisak o tome kako se stogodišnja tradicija vrhunskog automobilskog luksuza može preneti u novu eru.

Prostrani EQB je savršeno opremljen za svakodnevne scenarije. Nakon premijere u Kini, poptuno električni sedmosed će sada imati svoj debi u Evropi.

Osim toga, Mercedes-AMG će predstaviti prvi performance hybrid iz Afalterbaha, pod tehnološkom oznakom E PERFORMANCE. Dalje, Mercedes-Benz premijere uključuju S-Klasu GUARD kao i C-Klasu All-Terrain, koja sa lakoćom savladava loše puteve i loše vremenske prilike.

Bonus video: Pogledajte zanosnu unutrašnjost novog Mercedes-Benz SL modela

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar