kupovina automobila, cene automobila
Foto:Shutterstock

Da su cene skočile, jesu. I to ne samo u automobilskom sektoru, već i u svim drugim. Tako više nije moguće naći nove automobile po niskim cenama kakve su bile pre nekoliko godina. Razlozi su brojni, ali moramo da računamo i na to da su savremeni modeli ipak i tehnološki dosta napredniji, a to ne dolazi besplatno. Pred vama je aktuelni spisak 10 najpovoljnijih novih automobila koji se prodaju u Srbiji.

Znamo da se kod nas najviše prodaju polovna vozila, ali je dobro imati uvid u cene i znati razlike za koje možda neki kupci mogu da nabave potpuno novo vozilo pod garancijom.

Napravili smo pregled najjeftinijih novih modela automobila koji trenutno mogu da se kupe na našem tržištu, s tim da su kod pojedinih prodavaca aktuelni i različiti načini finansiranja koji mogu doprineti lakšoj kupovini.

Na listi ima modela iz različitih segmenata, pa je zanimljivo što nije reč isključivo o malim gradskim vozilima, već ima i par sedana, kao i onih sa nešto povišenim rastojanjem od tla. Pored evropskih, na listi su se našli i modeli azijskih proizvođača.

Sortirani su prema cenama, od najjeftinijeg ka najskupljem u okviru od 10, s tim da su modeli koji imaju istu cenu plasirani po azbučnom redu.

1. Škoda Fabia: od 9.708 evra

Dok se čeka da u Srbiju stigne nova, nedavno predstavljena Fabia, aktuelna generacija je na domaćem tržištu najpovoljniji putnički automobil koji može da se kupi.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

Reč je o verziji sa 1.0 MPI motorom od 60 KS. Zavisno od opreme cene za Fabiu mogu da idu i preko 13.000 evra.

2. Dacia Logan: od 9.990 evra

Potpuno nova generacija Dacia Logana donela brojne izmene i unapređenja, pa je sedan iz Rumunije sada veći i moderniji.

Dacia Logan
Dacia Logan Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Osim što je drugi najpovoljniji model na srpskom tržištu, ujedno je i najjeftiniji sedan, koji pritom nudi i ogromni prtljažnik od preko 500 litara zapremine. Više o ovom modelu pročitajte ovde.

3. Hyundai i10: od 10.490 evra

Aktuelna je treća generacija najmanjeg Hyundaija, predstavljena pre par godina. i10 je gradski model kog u osnovom paketu pokreće jednolitarski benzinski agregat od 67 KS. Navedena cena je za verziju u Comfort paketu opreme sa uračunatim popustom.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

Za verziju u top opremi i sa snažnijim 1,2 motorom treba izdvojiti oko 2.000 evra više.

4. Citroen C1: od 10.740 evra

Najmanji Citroen u Srbiji može da se pazari za ispod 11.000 evra. Reč je generaciji prvi put prikazanoj 2014. godine, a koja deli platformu sa Peugeotom 108 i Toyotom Aygo.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

5. Dacia Sandero Stepway: od 10.990 evra

Potpuno nova generacija Dačije Sandero u Stepway verziji je i najpovoljniji novi model automobila sa povišenim rastojanjem od tla.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Osim toga, novi Sandero je uveo modernije tehnologije kakve koristi i Renault Clio, a kako se Stepway pokazao na testu našeg portala i šta sve nudi, pročitajte ovde.

6. Fiat Tipo Sedan: od 10.990 evra

Nedavno redizajnirani Fiat Tipo takođe upada u okvir cena ispod 11.000 evra i drugi je najpovoljniji sedan u Srbiji. Novi Tipo nudi se i u drugim verzijama, poput hečbeka (1.000 evra skuplji od sedana) i karavana, i prvi put u opciji Cross, s tim da je ovaj model skuplji za više od 4.000 evra od najjeftinije verzije. Više od Fiat Tipu pročitajte ovde.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

7. Toyota Aygo: od 11.240 evra

Najmanja Toyota u ponudi trenutno košta nešto više od 11.000 evra, s tim da su trenutno aktuelni određeni povoljni uslovi finansiranja.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

Mali gradski model se proizvodi u Toyota fabrici u Češkoj, nudi se sa petora vrata, pokreća ga jednolitarski benzinski motor i na ovoj listi je drugi najpovoljniji automobil sa azijskim korenima.

8. Kia Rio: od 11.599 evra

Južnokorejski kompaktni hečbek je u ranijim izdanjima bio čest izbor domaćih kupaca, a za aktuelnu, četvrtu generaciju u Srbiji treba izdvojiti nešto preko 11.000 evra. U osnovoj verziji dolazi sa 1,2-litarskim motorom od 84 KS.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

9. Renault Clio: od 11.690 evra

Peta generacija Renoovog najprodavanijeg gradskog modela donela je niz unapređenja. Iako je zapravo kraći od prethodnog, novi Clio nudi više prostora, pa čak i najveći prtljažnik u svojoj klasi – skoro 400 litara.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Više informacija o novom Renault Cliu i njegovoj hibridnoj verziji saznajte ovde. 

10. Suzuki Ignis: od 11.700 evra

Mali ali vrlo sposobni Ignis privukao je pažnju neobičnim dizajnom još 2016. godine kada se pojavila aktuelna generacija. Najpovoljniju verziju pokreće blago-hibridni sistem sa motorom od 1,2 litra i 84 KS.

novi modeli, cene automobila
Foto:Promo

Mali Suzuki nudi se i sa pogonom na sva četiri točka, ali je ta verzija Ignisa za oko 3.000 evra skuplja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram