Renault spremio atraktivne ponude za novi Clio

Mesec automobila 15. mar. 202110:01 > 27. mar. 2021 12:34
Podeli:
Foto: Reanult

Renault u Srbiji je za model Clio spremio zanimljive ponude, pa se ovaj popularni hečbek sada može nabaviti po ceni od 11.990 evra. Osim toga, spremni su i povoljniji uslovi za bogato opremljenu verziju Clio Limited, a u ponudi je i hibridni Clio E-Tech.

Trenutno aktuelna, peta generacija modela Clio ujedno je i najnaprednija. Predstavlja ogroman korak unapred za ovaj model kada je reč o kvalitetu izrade i osećaju u vožnji.

Foto:Renault

Zato je Clio V na mnoge ostavio prilično snažan utisak. Bez obzira na to što spolja jasno govori da je evolucija prethodne generacije, značajne promene desile su se ispod kože.

Foto:Renault

Tako je novi Clio zapravo kraći od prethodnog, ali nudi više prostora, pa čak i najveći prtljažnik u svojoj klasi – 391 litar.

Osim više centimetara za putnike, novi Clio se posebno istakao dizajnom enterijera, kvalitetnijim materijalima, a ponajviše digitalizacijom kabine koja se smatra jednom od najintuitivnijih u klasi. Obuhvata inovativni multimedijalni sistem od 9,3 inča i 10-inčnu digitalnu instrument-tablu.

Foto:Renault

Kao da je veliki

Uz sve navedeno, peta generacija modela Clio uspela da je osećaj u vožnji jednog gradskog modela podigne za klasu više, pa je upravo komfor, udobnost i uglađenost vožnje nešto što se posebno ističe u svim do sada obavljenim testovima.

I motori su unapređeni, pa Clio V nudi benzinske, TNG i hibridne E-Tech motore, raspona snage od 65 do 140 KS. Sve detalje o aktuelnom Renault Clio, pronaći ćete ovde. 

Foto:Renault

 

Bogata oprema, 5 godina garancije i paket „Bez brige“

Trenutno aktuelna ponuda koja se nudi za moderan gradski model, podrazumeva da Clio u verziji Life SCe 65 sa paketom Cool (radio i klima-uređaj) startuje se cenom od 11.990 evra. Ali, ono što ovde treba posebno istaći je da kupac za 1.000 evra doplate, dakle za 12.990 evra, može da obezbedi bogato opremljeni Clio Limited SCe 65 koji ima: 16” aluminijumske naplatke, multimedijalni uređaj sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir, kameru za vožnju unazad, sistem za pomoć pri parkiranju napred i pozadi. Više o ponudi za Clio Limited, saznajte ovde.

Trenutna komercijalna ponuda obezbeđuje i 5 godina garancije (obuhvata dve godine fabričke garancije i produženu garanciju za treću, četvrtu i petu godinu, ili 100.000 km, u zavisnosti od toga koji uslov prvi bude ispunjen.)

Takođe, tu je i poseban paket osiguranja “Bez brige” uz Renault finansiranje, koji uključuje autoodgovornost, kasko osiguranje u prvoj godini finansiranja i osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja, a osiguranje se ugovara sa Generali osiguranjem.

Dostupan je i kao hibrid – Clio E-Tech

Osim benzinskih motora, Renault Clio se u Srbiji nudi i sa hibridnom jedinicom E-Tech. Grupa Renault je pionir i predvodnik u području električne mobilnosti, pa je novi Clio od starta bio dizajniran za elektrifikaciju, što je omogućila modularna CMF platforma.

Hibridni Clio pokreće 1,6-litarski benzinac, potpomognut sa dva elektromotora i snažnom baterijom. Reč je o E-Tech pogonu koji koristi naprednu tehnologiju u čijem razvoju je učestvovao i Renault F1 tim.

Ova tehnologija približava serijska vozila trkačkim kroz smanjenje potrošnje, optimizaciju prikupljanja energije kao i upotrebu inovativnog menjača sa „dog-clutch“ kvačilom – prvog takvog u nekom serijskom modelu.

Hibridni motor novog Renaulta Clio E-Tech nudi maksimalnu efikasnost u kombinaciji sa najboljim odzivom u klasi i snagom od 140 KS. Po startovanju motora, automatski se pokreće u električnom režimu, dok se baterija puni prilikom usporavanja i kočenja. Time je, u kombinaciji sa velikim kapacitetom baterije i efikasnosti sistema E-Tech, smanjena potrošnja i poboljšano iskustvo vožnje u električnom načinu rada.

Sasvim električni način rada pokriva 80% gradske vožnje i smanjuje potrošnju za 40% u odnosu na motore sa unutrašnjim sagorevanjem u istom ciklusu vožnje. Takođe, novi Clio E-TECH samim tim obezbeđuje i čistiju vožnju, pa ispušta 100 g/km CO2 u mešovitom ciklusu.

U Srbiji je novi Clio E-Tech dostupan u 2 nivoa opreme: Limited i Intense, a početna cena za verziju Limited E-Tech 140 Hibrid iznosi 19.290 evra. Više detalja o ponudi i opremi za Clio E-tech, pročitajte ovde.

Hibridni motor E-Tech obezbeđuje i niže troškove kada govorimo o upotrebi vozila u poređenju sa benzinskim verzijama, i to zahvaljujući nižoj potrošnji tokom vožnje u gradu i na otvorenom putu, kao i nižim troškovima održavanja hibrida.

Foto:Renault

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar