Kako pogrešno pakovanje stvari u auto može da vam dođe glave

Saveti 17. jun. 202212:04
Podeli:
Automobil, auto, putovanje, pakovanje, koferi
Foto: Shutterstock

Zna se da pred polazak na put uvek mučimo muku sa pakovanjem torbi, razne opreme i čega sve ne u vozilo. Postoji nekoliko grešaka koje često činimo, a koje mogu da nas dovedu u vrlo nezavidnu, ali i nebezbednu situaciju.

Naravno, dosta toga zavisi od automobila kojim idemo, pa će najbolje proći oni koji putuju nekim karavanom ili prostranim SUV vozilom.

Kako bilo, da biste izbegli pretrpavanje, stiskanje stvari i guranje nogama kako bi se prtljažnik zatvorio, evo tri pravila koja mogu dobro doći, kako iz praktičnih tako i iz bezbednosnih razloga.

1. Najteže stvari smestite prve u prtljažnik i nemojte ih stavljati u krovni kofer jer tako možete poremetiti težište vozila, pa će u krivinama ono biti nestabilno.

2. Posebnim kaiševima zategnite sve one stvari koje prete da vam iz zadnjeg dela vozila pri naglom kočenju polete napred i povrede vas.

3. Obavezna oprema neka bude dostupna, pa trougao i komplet prve pomoći izvadite sa dna prtljažnika pre nego što krenete da pakujete stvari preko kompleta.

Bonus video: Vozili smo Daciu Jogger - da li je ovaj "rumun" dobar izbor ili ne?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar